Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa creezi un CV iesit din tipare

Tags: redactare cv, cv iesit din tipare, format, iesi in evidenta, competitie, job, candidati

Chiar daca pare destul de simplu, conceperea unui CV eficient in ziua de astazi poate fi o adevarata provocare. De ce? Fiindca angajatorii au de unde alege, astfel ca fiecare candidat trebuie sa gaseasca o cale prin care sa impresioneze si sa transmita un mesaj puternic angajatorului inca din primele secunde.
Inainte de a aplica pentru un job online folosind CV-ul dvs. obisnuit, luati in considerare urmatoarele:
 
1. Intrebati-va sincer: „Eu m-as angaja pe mine?”
Mai intai, aruncati o privire peste documentul creat si intrebati-va sincer: dvs. ati angaja o astfel de persoana? Inainte de oferi un raspuns, luati in considerare faptul ca nu sunteti singurul candidat care aplica pentru postul respectiv. Repetati intrebarea. Chiar daca raspunsul este „Da”, abtineti-va totusi sa apasati pe butonul „Send”. Iata de ce.
 
2. Trebuie sa iesiti in evidenta
CV-ul dvs. nu este doar un document in care enumerati toate locurile de munca detinute anterior, aptitudinile si interesele si experienta profesionala. Pentru a avea succes, CV-ul trimis de dvs. trebuie sa va deosebeasca de concurenta. Avand in vedere ca veti concura cu persoane care vor oferi aptitudini si calificari similare cu ale dvs., este important sa realizati un CV care sa impresioneze angajatorul prin ceva.
 
Oferiti-i angajatorului un motiv bun pentru a va retine CV-ul. Nu conteaza neaparat ca ati detinut o functie sau alta timp de 5 sau 10 ani, sau ca ati finalizat o serie de proiecte importante in acest timp. Probabil ca si concurenta dvs. a facut acelasi lucru. Chiar daca aceste informatii sunt extrem de importante, nu va limitati la acestea. Oferiti amanunte unice prin care sa iesiti in evidenta. Aveti anumite trasaturi cheie rar intalnite sau ati realizat ceva iesit din comun? Nu uitati sa mentionati toate aceste detalii.
 
3. Fiti unic
Oferiti o nota personala CV-ului. Iesiti in evidenta. Nu folositi termenii care se regasesc in majoritatea CV-urilor. Profitati de orice oportunitate pentru a va diferentia de competitie.
 
4. Folositi un format usor navigabil, atragator
Formatarea este un alt element important al CV-ului, asupra caruia ar trebui sa va concentrati. Cu toate ca exista o sumedenie de modele de CV-uri disponibile in mediul online, nu folositi un format care nu va reprezinta sau care nu se potriveste job-ului la care aplicati. Alegeti un format aerisit, usor navigabil si interesant. Fontul si culorile alese ar trebui sa exprime nivelul dvs. de profesionalism si ar trebui adaptate in functie de cerintele jobului. Nu va feriti sa includeti grafice sau  tabele, daca acestea va ajuta sa exemplificati mai bine realizarile profesionale.
 
5. Recititi, recititi, recititi
In cele din urma, dupa ce ati parcurs pasii descrisi mai sus, asigurati-va ca ati citit si recitit CV-ul de mai multe ori, pentru a va asigura ca nu ati omis sa corectati vreo greseala de gramatica sau de ortografie. De asemenea, asigurati-va ca nu ati inclus informatii incorecte sau mincinoase in CV. Atunci cand angajatorul sesizeaza ca exista discrepante intre personajul descris in CV si persoana din realitate, rezultatul nu va fi niciodata unul pozitiv.
 
Acum puteti apasa cu incredere butonul „Send”.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016