Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 trucuri pentru a-ti scoate CV-ul in evidenta

Tags: cv profesional, cv angajare, redactare cv, continut cv, format cv, informatii cv, greseli cv

De fiecare data cand o companie are un post disponibil, angajatii departamentului de Resurse Umane sunt bombardati cu sute sau chiar mii de CV-uri ale candidatilor care isi doresc sa obtina acea slujba.
Managerii din departamentul de Resurse Umane au aratat de-a lungul timpului ca mai mult de 90% dintre CV-urile pe care le primesc sunt clasice, identice (difera doar numele si datele personale) si plictisitoare. Te-ai intrebat vreodata de ce ar alege un manager CV-ul tau dintr-un teanc cu alte 200, aproximativ identice? Daca te-ai gandit la asta, inseamna ca ai ales si sa faci o schimbare: sa incerci sa iesi in evidenta, de fiecare data diferit, in functie de compania pe care o `urmaresti`.

Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa atragi atentia angajatorilor, daca te-ai decis sa iti personalizezi CV-ul:

Incorporeaza cuvinte cheie pentru industria in care activeaza compania, insa fara sa exagerezi

Incearca sa utilizezi termeni si fraze cum ar fi: realizat, dezvoltat, reusit si jucator de echipa, intr-un limbaj cat mai natural, insa ai grija sa nu exagerezi, pentru ca nu vei face decat sa treci de etapa de "filtru" a angajatilor de la resurse umane. Angajatorul isi va da seama imediat ca ai trecut de primul prag utilizand termeni cheie inutil si ca ai incercat sa pacalesti sistemul.

Personalizeaza CV-ul pentru fiecare post in parte

Este important ca CV-ul tau sa fie diferit pentru fiecare pozitie pentru care aplici si de fiecare data sa il personalizezi cu informatii vitale, prin care sa demonstrezi de ce esti potrivit pentru acel job. Renunta la informatiile plictisitoare, care nu au legatura cu postul pentru care aplici, pentru ca nu vei demonstra decat ca esti tipul de om bun la toate, care insa nu exceleaza pe niciun domeniu.

Utilizeaza un format modern si profesionist

Formatul CV-ului iti poate aduce locul de munca pe care il visezi, insa ai grija sa nu exagerezi si sa ii determini pe recrutori sa se concentreze mai mult pe design decat pe continut.

Acorda atentie greselilor

Inainte de a trimite CV-ul departamentului de resurse umane, citeste-l cu atentie de cateva ori. Greselile de tastare iti pot aduce punct in minus, insa ai grija sa nu completezi gresit chiar adresa de e-mail, numarul de telefon sau chiar numele tau. Greselile gramaticale in schimb iti vor elimina sansele de a obtine chiar si un interviu.

Foloseste un header

Include un header pe fiecare pagina a CV-ului tau in care sa iti precizezi numele, astfel incat acesta sa ramana intiparit in memoria celui care il citeste.

Fii profesionist

Nu include in CV informatii negative despre fostul tau loc de munca sau despre fostul sef si nu aduce in discutie hobby-urile tale sau orientarile politice si religioase. Concentreaza-te strict pe dezvoltarea ta profesionala.

Personalizeaza-ti CV-ul astfel incat sa spuna o poveste

Atunci cand recrutorul iti va citi CV-ul acesta isi va forma o anumita impresia despre tine ca persoana, despre calitatile si cunostintele tale si despre gradul tau de profesionalism. Ai grija ca acea impresie sa fie una pozitiva!

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016