Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 greseli pe care le fac oamenii atunci cand cauta fericirea absoluta

Tags: cautarea fericirii, viata perfecta, greseli frecvente, suflet pereche, rezolvarea problemelor

Ai incercat sa iti gasesti fericirea si nu ai putut? Crezi ca exista vreun raspuns magic la toate problemele pe care le ai? Ceea ce este amuzant este ca acest raspuns care de cele mai multe ori pare magic si desprins din basme, este cel mai simplu lucru din lume. Este acel lucru pe care lumea il uita. Daca urmezi cei cinci pasi prezentati mai jos vei desoperi acest raspuns magic pe care il cauti de atat de mult timp.
Iata cele mai frecvente greseli pe care le facem atunci cand cautam fericirea:
 
1. Lucruri
 
Lucrurile nu te vor face fericit. Acest lucru este valabil pentru toate lucrurile pe care ti le doresti. Daca primesti casa mult visata, te vei simti bucuros imediat dupa ce o vei primi, insa acest lucru nu va dura o vesnicie asa cum te astepti tu. Nici macar daca vei castiga premiul cel mare la loterie nu vei reusi sa fii pe deplin fericit. Vei fi bucuros pentru o perioada, insa dupa un timp te vei intoarce la vechile dorinte cautandu-ti fericirea. Unica solutie este sa realizezi ca nu lucrurile te fac fericit. Fericirea trebuie sa vina din interior, din suflet. Inceteaza sa-ti mai doresti lucruri pentru a fi fericit si concentreaza-te mai mult pe dorintele pe care sufletul tau le are.
 
2. Relatii
 
Daca iti vei gasi sufletul pereche, vei fi complet, nu-i asa? Se pare ca acest lucru nu este adevarat in totalitate. Chiar daca ti-ai gasit sufletul pereche este posibil ca la un moment dat sa nu mai simti ca cel de langa tine este ceea ce iti trebuie. Nu trebuie sa iti cauti partenerul dupa infatisare sau contul din banca. Incearca sa analizezi persoanele in functie de calitatile pe care le au. Exista situatii in care cel de langa tine, cu toate ca tu crezi ca este perfect, sa nu se poata ridica la asteptarile tale. Pentru a-l iubi pe cel de langa tine, invata sa te iubesti pe tine mai intai.
 
3. Pe cine dai vina
 
De fiecare data cand esti trist ajungi la concluzia ca altcineva se face vinovat de faptul ca fericirea te ocoleste? De cele mai multe ori se intampla ca acel cineva sa fie seful, sotul/sotia sau copii? De fapt, nimeni nu se face vinovat pentru starea ta de spirit. Reactia ta fata de ceilalti oameni este acel lucru care iti determina fericirea sau tristetea. Cel mai bun exemplu este vremea: atunci cand este frig si innorat afara avem tendinta de a spune ca este urat afara, asa ca nu avem chef de nimic, desi vremea pur si simplu nu poate fi catalogata ca fiind buna sau rea. Vremea este asa cum trebuie sa fie in functie de anotimpul in care ne aflam. Mai mult decat atat, s-a demonstrat ca fiintele umane sunt "afectate" de starea vremii. 
 
4. Motive
 
Vrei sa fii mai fericit, dar nu poti din cauza X. Trebuie sa realizezi ca aceste scuze si motive te trag inapoi. Pur si simplu atunci cand spui lucruri de acest gen, iti cauti scuze pentru a nu fi fericit. Aceste motive nu sunt reale. Daca ceva nu te poate face fericit, renunta la acel lucru. Daca o situatie trebuie schimbata, schimb-o pur si simplu, nu iti cauta scuze. De asemenea, daca nu te simti in stare sa faci ceva, nu face acel lucru. Nu ai nevoie de scuze pentru a lua singur decizii.
 
5. Perfectiunea
 
Nu trebuie sa faci lucrurile perfect pentru a fi fericit. Viata ta nu trebuie sa fie perfecta. Daca tu esti fericit, lasa-ti viata sa fie o dezordine generala, un haos. Trebuie sa te bucuri de momentul actual: aici si acum. Lasa-i in pace pe ceilalti care te critica si te judeca, deoarece nu le poti face nimic pentru a-i opri. Cu totii vrem sa facem lucrurile perfect. Vrem sa putem garanta ca orice facem noi este bine, insa acest lucru nu ni-l poate garanta nimeni. Este imposibil sa ai o viata perfecta, atat timp cat nu stii ce iti rezerva viitorul.


 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016