Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost proclamata Declaratia de Independenta a Internetului

Tags: internet, declaratia de independenta a internetului, libertatea internetului, sopa

Unii au asistat la nasterea lui, altii s-au nascut cu el alaturi, toti insa l-au vazut crescand, dezvoltandu-se si schimbandu-le radical viata. Datorita Internetului exista astazi o lume online, in care distantantele se comprima, iar informatia circula libera ca pasarea cerului. Si tocmai pentru a pastra nealterata aceasta libertate a fost conceputa Declaratia de Independenta a Internetului.
Internauti, studenti, manageri, activisti sunt chemati sa discute, sa dezbata si sa semneze Declaratia de Independenta a Internetului, o petitie online lansata pe 2 iulie menita sa promoveze ideea unui spatiu online deschis, neingradit si gratuit.  
 
Petitia este primul pas ofensiv pe care comunitatea online o face in lupta cu initiativele autoritatilor de restrictionare a Internetului, acele initiative care au dat nastere unor proiecte precum SOPA (Stop Online Piracy Act). 
 
„Credem ca Internetul gratuit si neingradit poate crea o lume mai buna. Iar pentru a pastra libertatea Internetului, solicitam comunitatilor, mediului de afaceri si statelor lumii sa recunoasca cinci principii de baza. Credem ca in acest fel vom avea parte de mai multa creativitate, inovatie si de societati mai deschise”, se arata in preambulul Declaratiei.
 
Declaratia de Independenta a Internetului are la baza 5 principii fundamentale:
 
1. Libertatea de expresie: Nu cenzurati Internetul.
2. Accesul: Promovati accesul universal la retele rapide si ieftine.
3. Deschidere: Pastrati Internetul o retea deschisa unde oricine este liber sa se conecteze, sa comunice, sa scrie, sa citeasca, sa priveasca, sa vorbeasca, sa asculte, sa invete, sa creeze si sa inoveze.
4. Inovare: Protejati libertatea de a inova si crea neingradit. Nu blocati noile tehnologii si nu-i pedepsiti pe cei care inoveaza.
5. Confidentialitate: Protejati confidentialitatea si aparati dreptul tuturor de a cunoaste si de a controla modul in care le sunt folosite datele.
 
Campania pentru crearea si promovarea Declaratiei a fost realizata de FreePress.net, fiind rezultatul unui parteneriat existent intre peste 100 de organizatii si indivizi care s-au implicat activ in lupta impotriva SOPA. Printre ele se afla Mozilla, Electronic Frontier Foundation sau  American Civil Liberties Union.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016