Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Acordul ACTA nu va fi ratificat deocamdata

Tags: acta, acordul comercial de combatere a contrafacerii, comisia europeana, ratificare acta, sopa, contrafacere, copyright

Controversatul proiect ACTA (Acordul Comercial de Combatere a Contrafacerii) care isi doreste sa lupte impotriva comertului cu bunuri contrafacute si lucrari protejate prin drepturi de autor, va fi cel mai probabil dat uitarii, sustine Neelie Kroes, comisar european pentru telecomunicatii si tehnologie, informeaza The Guardian.
Poate va amintiti de numeroasele proteste anti-ACTA care au avut loc in Europa, chiar si in tara noastra. Se pare ca putem sta linistiti deocamdata, deoarece este foarte probabil ca acordul sa nu fie ratificat de Uniunea Europeana. Comisarul european a precizat ca "cel mai probabil, vom trai intr-o lume fara SOPA si ACTA".
 
Proiectul a fost semnat de 22 din cele 27 tari membre UE, precum si de Statele Unite si Japonia, insa datorita opozitiei puternice si presiunii din partea publicului, majoritatea guvernelor au decis sa opreasca ratificarea ACTA.
 
Cu toate acestea, Comisia Europeana nu si-a schimbat pozitia in ceea ce priveste utilitatea unui astfel de acord comercial si isi doreste in continuare ratificarea, insa este mai constienta de "realitatea politica" a declarat  Ryan Heath, purtator de cuvant al lui Kroes.
 
"In urma mobilizarii incredibile a cetatenilor din intreaga lume impotriva acordurilor SOPA si ACTA, propunerea unei alte masuri represive similare ar fi o decizie politica extrem de periculoasa din partea UE," a declarat Jeremie Zimmermann, reprezentant al grupului Le Quadrature du Net.
 
ACTA are scopul de a facilita guvernelor accesul la informatiile utilizatorilor de internet, in incercarea de a depista persoanele care comercializeaza bunuri si medicamente contrafacute si site-urile al caror continut incalca drepturile de autor. Acest acord ar oferi autoritatilor dreptul de a obliga utilizatorii de internet sa furnizeze informatii despre persoanele care incalca legea copyright-ului si chiar de a solicita controlul laptopurilor si al telefoanelor mobile la granite.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016