Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla cine este personajul feminin al carui chip va fi integrat pe bancnota de 5 Euro

Tags: bancnota de 5 euro, design imbunatatit, masuri de securitate, seria de bancnote europa

Noua bancnota de 5 euro va avea un design modificat, care sa permita includerea elementelor suplimentare de securitate.
Noua bancnota prezentata de Banca Centrala Europeana de 5 euro are imprimat chipul personajului feminin din mitologia greaca, Europa. 
 
Aceasta este prima din seria bancnotelor cu numele "Europa", va fi pusa in circulatie in luna mai atat la ghisee, cat si la bancomate si va fi valabila in paralel cu cea existenta, pana la o data care va fi anuntata ulterior.
 
Banconta cea veche nu isi va pierde insa valoarea imediat dupa iesirea din circulatie, ci va putea fi schimbata la bancile centrale nationale.
 
Noile bancnote din seria "Europa" vor pastra vechile culori, insa va fi imbunatatita tematica vechilor hartii cu scopul de a integra elemente imbunatatite de siguranta, masuri luate impotriva contrafacerii.
 
Pe parcursul urmatorilor ani vor fi introduse treptat urmatoarele bancnote imbunatatie, incepand in prima instanta cu cea de 10 euro, apoi 20, 50, 100, 200 si 500 de euro.
 
Liniile de mici dimensiuni imprimate in relief de-a lungul marginii drepte si a celei stangi a bancnotei facilitează identificarea acesteia, in special de catre persoanele cu deficiente de vedere.
 
Noua serie de bancnote euro a fost denumita "Europa", deoarece doua dintre elementele de siguranta ale hartiilor, filogranul şi holograma, vor contine portretul Europei, personaj din mitologia greaca, ce a dat numele continentului.
 
In plus, hartiile "Europa" vor fi usor de verificat utilizand metoda "atinge, priveste, inclina", nefiind necesara utilizarea vreunui instrument special.  

Uite cum va arata noua bancnota

 
 
 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016