Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Amazon anunta o scadere drastica a profitului in 2011

Tags: scaderea profitului, amazon, kindle, tehnologie, e-commerce

Gigantul Amazon se confrunta cu o scadere importanta a profitului de aproximativ 57%. Acest lucru se datoreaza in principal cresterii cheltuielilor de exploatare, compania investind considerabil anul trecut in tehnologie, depozite si dispozitivele electronice Kindle.
Compania nu preconizeaza o crestere nici pentru primul trimestru al acestui an, estimand pierderi si pentru anul in curs, deorece va continua sa faca investii importante. Timp de peste un an de zile, compania din Seattle s-a bazat pe o crestere rapida a vanzarilor, de peste 40%, care a fost compensata insa de cheltuieli masive.
 
In ultimul trimestru al anului 2011, Amazon a inregistrat un profit de 177 milioane de dolari, o scadere considerabila fata de cele 416 milioane inregistrate in aceeasi perioada a lui 2010. Cheltuielile de exploatare au crescut insa in 2011 cu 44% comparativ cu anul precedent, in special ca urmare a angajarilor masive efectuate, in crestere cu 67% fata de 2010.
 
Se pare ca nici dispozitivele e-reader Kindle nu mai aduc profit companiei, Amazon pierzand pana la 15 dolari pentru fiecare dispozitiv vandut. Se incearca insa compensarea acestei pierderi prin vanzarea de carti digitale, muzica, software si clipuri video pentru aceste gadgeturi.
 
Scaderea brusca a profitului a surprins analistii, dezamagirea fiind cu atat mai mare cu cat existau asteptari foarte mari. Tom Szkutak, directorul financiar Amazon, a aparat astfel compania: “Suntem foarte optimisti cu privire la investitiile pe care le facem. Ne bucuram inca de o crestere importanta a vanzarilor.”
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016