Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aplicatia iPhone care vrea sa-ti manipuleze visele

Tags: vise, iphone, aplicatii, somn linistit, dream on

Obisnuiesti sa visezi urat noaptea sau pur si simplu iti doresti un somn mai linistit? Ei bine, acum iti poti influenta visele, cu ajutorul noii aplicatii pentru iPhone. Aplicatia a fost creata de un psiholog care isi doreste sa "indulceasca" visele oamenilor prin intermediul smartphone-ului.
Psihologul Richard Wiseman a initiat acest experiment, la care vor participa 10,000 de persoane. Participantii vor descarca o aplicatie dezvoltata special pentru iPhone, Dream:ON, care le va transforma smartphone-ul intr-o "fabrica de vise".
 
Odata instalata, aplicatia detecteaza cand utilizatorul nu se mai misca in somn, adica atunci cand acesta incepe sa viseze. Apoi, aplicatia va delecta urechile adormitului cu pasaje care sa ii inspire experiente dintre cele mai placute: plimbarea linistita prin padure sau tolanitul pe o plaja exotica. Astfel, utilizatorii vor fi influentati sa isi construiasca propriile vise in functie de sunetele pe care le aud.
 
La sfarsitul visului, aplicatia trezeste utilizatorul printr-o alarma subtila, acesta avand datoria de a consemna visul intr-o baza de date, pentru analiza ulterioara. Participantii vor fi incurajati sa isi impartaseasca visele avute pe Facebook si Twitter.
 
"Somnul linistit si visele placute cresc productivitatea oamenilor, acestea asigurand bunastarea lor psihologica si fizica. In afara acestor detalii, cunoastem foarte putine despre modul de influentare a viselor. Acest experiment isi doreste sa schimbe acest lucru", a declarat Wiseman. Acesta sustine de asemenea ca persoanele depresive au tendinta de a visa mai mult decat ceilalti si ca, de obicei, acestia au vise negative, iar aceasta aplicatie are scopul sa ii ajute.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016