Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 bariere care ne tin pe loc

Tags: motivare, disciplina, scuze, perfectionism, ambitie, zona de confort, dezvoltare personala

Nu iti place disciplina. Cel putin daca esti mai rebel din fire. Poti insa ajunge sa fii motivat daca nu te autodisciplinezi? Mereu gasim scuze pentru a nu face anumite lucruri. Cea mai des intalnita scuza? Mi-e lene. Sau eu nu sunt ambitios. Nu pot sa fiu disciplinat. Ideea pe care ar trebui sa o retinem este ca oricine poate invata sa fie disciplinat si motivat.
Care sunt cele mai frecvente motive care ne impiedica sa fim cu adevarat motivati?
 
1. Perfectionismul
Perfectionismul poate sta in calea fericii tale si te poate impiedica sa fii motivat. Devii prea preocupat de idealuri si te gandesti ca daca un lucru nu este perfect, nu merita sa mai incerci. Vrem mereu sa fim cei mai buni, sa luam cele mai bune note, sa obtinem cele mai importante premii, ca si cum toate acestea ne-ar defini ca persoana. Daca nu obtinem primul loc, inseamna ca totul a fost in zadar. Daca te simti mereu obligat sa obtii medalia de aur, sa obtii cele mai bune rezultate, vei ramane paralizat atunci cand nu le vei obtine si nu vei mai fi in stare sa iti revii.
 
2. Sa te compari mereu cu altii
Un alt factor care contribuie la demotivare. Atunci cand te compari cu altii, nu mai esti capabil sa iti gasesti propriul drum in viata. Nu incerca sa traiesti viata altcuiva, vei sfarsi prin a fi mai trist decat la inceput. A incerca sa fii altcineva este doar o pierdere de timp pe termen lung.
 
3. Sa crezi ca nu esti „suficient de bun”
Daca ai crescut cu ideea ca „trebuie sa demonstrezi lumii cat de bun esti”, atunci probabil ca ai ramas astfel „indoctrinat”. Desigur, este important sa demonstrezi de ce esti in stare si sa arati celorlalti de ce esti capabil. Insa nu aceste lucruri ar trebui sa te defineasca. Daca ti s-a spus ca nu esti suficient de bun, acest lucru poate avea efecte catastrofale pe termen lung. Trebuie sa fii motivat sa faci ceea ce iti place cu adevarat, sa iti creezi propria fericire. Schimba refrenul negativ „Nu sunt destul de bun” din mintea ta cu unul pozitiv.
 
4. Sa incerci sa faci prea multe in acelasi timp
Incearca sa faci lucrurile treptat. Incepe cu pasi marunti. Alege-ti un singur obiectiv important si lupta-te pana il vei realiza. Propune-ti sa realizezi un obiectiv in care crezi si care sa te scoata din zona ta de confort.
 
5. Sa gasesti mereu scuze
Mereu vei gasi cate o scuza pentru a renunta. Atunci cand gasim diferite scuze, inseamna ca nu vrem sa ne asumam niciun risc, nu vrem sa iesim din zona de confort. Ego-ul nostru se simte amenintat de visele noastre si vrea sa ne protejeze. Atunci cand faci ceva nou, intri intr-o stare de alerta si frica isi face aparitia. In loc sa privesti frica ca pe ceva rau, priveste-o ca pe o stare incitanta, care iti va aduce satisfactii. Spunem ca nu putem face ceva, cand in realitate ne este frica sa incercam ceva nou. Ne este frica sa acceptam adevarul. Adevarul este insa ca putem infrunta mult mai multe decat am crede.

Sursa: Pick The Brain
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016