Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apple ne propune un ceas revolutionar

Tags: ceas inteligent, apple, iwatch, android

Apple testeaza un dispozitiv inteligent in formatul unui ceas de mana, fabricat din sticla curbata in jurul incheieturii. "Ceasul inteligent" este celebru in benzile desenate (Detective Gadget, pentru cunoscatori), a fost purtat si de James Bond si este cat se poate de aproape de realitate, noteaza New York Times.


Apple nu a facut comentarii in legatura cu acest zvon, dar presupusa existenta a unui astfel de prototip ne determina sa ne punem mai multe intrebari: "Cum va arata? Va fi dotat cu asistent vocal? Va avea software de navigare, oferind instructiuni proprietarului pieton? Va putea primi mesaje text? Va putea monitoriza starea de sanatate sau activitatea de zi cu zi a utilizatorului? Cat va costa?”.

Anul trecut, compania americana Corning, care produce sticla rezistenta Gorilla Glass regasita pe multe modele de smartphone-uri si tablete, inclusiv iPhone, a anuntat ca a depasit obstacolele tehnice in calea dezvoltarii sticlei flexibile, care se poate indoi precum o foaie de hartie fara sa se rupa.

Cei de la „The Guadian“ au discutat cu un fost angajat Apple, Bruce Tognazzini, expertul in interfata Macintosh pentru Apple. Acesta crede ca iWatch (caci cum oare altcumva s-ar numi?) ar umple un gol in actualul portofoliu al americanilor. Tognazzini nu are vreo sursa interna, spunand doar ca intelege foarte filosofia produselor Apple. In aceeasi ordine de idei, el crede ca ceasul se va incarca wireless a ceasului, fiind dotat si cu o conexiune prin Bluetooth prin care sa comunice cu un iPhone sau iPad. Exista si alternativa ca ceasul sa fie incarcat prin miscare, procedeu folosit deja de anumite companii.

Piata ceasurilor inteligente nu este una goala, avand in vedere ca Sony a lansat deja un ceas intelligent care foloseste sistemul de operare Android de la Google. Acest ceas vibreaza usor pentru a-l anunta pe purtator ca a primit un telefon sau un mesaj.

Foto: de la stanga: Tribune Media Services, Associated Press, Don Feria/Apple via Getty Images
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016