Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum ne distruge tehnologia moderna postura

Tags: tehnologie moderna, postura incorecta, smartphone, studiu

Un studiu recent al unui producator de mobila, Steel, citat de Business Insider, a descoperit ca noile tehnologii, cum ar fi telefoanele inteligente, tabletele si laptopurile ne-au schimbat complet modul in care stam si lucram.
Mai exact, studiul a inclus 2.000 de persoane din 11 tari si a descoperit noua pozitii noi pe care le luam cand interactionam cu tehnologia si lucram, punandu-ne in riscul de a suferi de dureri si alte tipuri de disconfort. Rezultatul studiului consta intr-un nou scaun, creat pentru a face fata noilor moduri in care intercationam cu dispozitivele lumii moderne.
 
TRANSA: este o pozitie familiara oricui a stat o zi intreaga la birou. Dupa un timp, te apleci spre ecran, punand presiune pe gat si spate.

COCON: Pozitie folosita cand stam cu smartphone-ul sau cu tableta in mana. Indoirea genunchilor reduce circulatia, gatul este aplecat si partea lombara a spatelui nu mai este sprijinita corespunzator.

POZITIA TABLETEI: Postura nascuta odata cu tableta. Fara sprijin lombar persistent, vei avea dureri de spate 

MULTIDISPOZITIV: Oamenii folosesc adesea mai mult de un singur dispozitiv odata, ceea ce duce la pozitia ocosat, mai ales cand stau cu o mana pe laptop.
 
APLECAREA INTELIGENTA: cand te uiti la telefonul inteligent, ai tendinta sa te apleci intr-o parte. Un telefone ste mult prea mic pentru a fi asezat corect in fata ochilor, asa ca ne fortam corpul pentru a sta comozi cand citim stirile pe acest dispozitiv. 

COCOSATUL INTINS: Cand folosim prea mult timp laptopurile, ne intindem peste calculator cocosandu-ne. Ne sunt afectate spatele, gatul, bratele, incheieturile si umerii.

PARGHIA/SWIPE: Majoritatea oamenilor nu au suporturi inalte pentru tablete, asa ca se dau pe spate si se cocoseaza in fata. Aceasta pozitie duce la dureri de spate si de gat.

ABSOARBE TOTUL/ THE TAKE-IT-IN: Persoanele cu display-uri mari tind sa se dea in spate pentru a putea absorbi informatia. Ceea ce este o atitudine sanatoasa, atat vreme cat scaunul are sprijin lombar.

TRIMITEREA DE MESAJE: Telefoanele inteligente sunt greu de folosit daca le punem pe masa, de exemplu, asa ca le tinem in maini, punand stres pe umeri.


 
Sursa foto: Steelcase.com
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016