Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lumea te va adora, cu conditia sa...

Tags: secretul succesului, oameni, zambet

Secretul succesului nu este la indemana oricui, ci a celor inzestrati cu geniul comunicarii sau a celor care stiu sa respecte anumite reguli. De exemplu, asculta-i pe ceilalti cand vorbesc si nu uita numele celor cu care interactionezi ar trebui scrise in piatra, caci atat de mare este importanta lor. Mai departe...
In primul si primul rand, zambeste!
 
Zambetul transmite simplu "Imi placi, ma faci fericit(a). Ma bucur sa te vad". Abraham Lincoln chiar spunea ca "majoritatea oamenilor sunt pe atat de fericiti, pe cat isi propun sa fie". Nu are legatura cu ce ai, cu cine esti, unde esti sau cu ce te face fericit(a) sau nefericit(a). Ci cu ce gandesti despre aceste lucruri.
 
Trebuie sa-ti amintesti numele oamenilor.
 
O persoana obisnuita este mai interesata de propriul nume decat de numele tutror celorlalte persoane puse la un loc. Daca-ti amintesti numele cuiva si i-l pronunti in conversatie, ii facu un subtil compliment. 
 
Tuturor ne plac cei ce ne admira.
 
Daca aratam interes sincer fata de ceea ce fac ceilalti, nu numai ca ni-i vom face prieteni, dar vor deveni clienti loiali ai companiei.
 
Indulceste-ti partenerul de conversatie laudandu-l.
 
Daca incepem cu o lauda, facem acelasi lucru ca dentistul care da cu Novocaina. Pacientul va avea dintele polizat, dar a primit si calmantul inainte.
 
Frizerul isi sapuneste clientul inainte a-i rade barba si asta este exact lucrul de care are nevoie orisicare inainte de a fi bombardat de cuvinte grele.
 
Este intotdeauna mai usor sa asculti lucruri neplacute dupa ce au fost scoase inainte in evidenta partile pozitive.
 
Cel mai rau lucru pe care-l poti face este sa distrugi increderea de sine a unui om.
 
Fii prietenos de la bun inceput.
 
Deschide discutia cu un subiect pe care partenerul sa o aprobe.
 
Este OK sa pierzi o discutie in contradictoriu.
 
Daca te zbati sa castigi mereu, victoria va fi una goala, caci nu vom obtine si bunavointa celuilalt.
 
Recunoaste cand gresesti.
 
Incearca din rasputeri sa contrazici zicala "Prostul nu e prost destul, pana nu e si fudul".
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 2 comentarii

Augustin 02-Nov-2011 08:24:56
Seamana foarte mult cu "Arta de a reusi in viata" scrisa de Carnegie Dale, dar nu e rau! Oricum, indraznesc sa recomand lucrarea. Desi e scrisa cu multe zeci de ani in urma, principiile raman valabile si azi.
precup florin 01-Nov-2011 08:14:43
...da totul este O.K.,asa stau lucrurile,aveti dreptate,dar am si eu o rugaminte,puteti tensmite acest material si celor de la COTROCENI SI VICTORIA..??,macar incercati,va multumesc,si nu uitati sa puneti accent pe ultimul aliniat!

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016