Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu mai aruncati banii pe fereastra

Tags: bani, cheltuieli, cumparaturi, cumparaturi online

Va considerati poate cavaleri Jedi ai propriului buget. Urmariti cati bani aveti in cont, pe ce cheltuiti si stati acasa mai mult, pentru a economisi bani. Dar, fara sa vreti, treceti cu vederea anumite gauri sau obiceiuri nesanatoase. Cititi mai jos si vedeti ce puteti evita.
Cumparaturi impulsive
Oricine stie ca a cumpara impulsiv este o idee nefericita. Asa ca iata ce va sfatuim: 1. Faceti o lista de cumparaturi. Luati-o cu voi si respectati-o. 2. Mancati inainte de a pleca de acasa. Un stomac gol il poate ingenunchea si pe cel mai pregatit cumparator, mai ales la supermarket. 3. Mergeti singuri la cumparaturi. Daca-i luati si pe copii (sau pe partenerul acre se poarta ca un copil) va veti umple caruciorul cu cumparaturi facute impulsiv.

Cumparaturi online fara a face comparatii de pret
Cand faceti cumparaturi online, exista sute de site-uri aflate in competitie. Daca va achizitionati sandalele de pe primul site pe care dati clic, aruncati banii pe geam. Faceti comparatii intre trei sau mai multe site-uri, inainte de a cumpara orice.

Lipsa de organizare
Dezordinea in plan financiar duce la descoperiri de card si la penalizari din cauza neplatii la timp a facturilor.

Plata taxelor de convenienta
Exista unele servicii online care ne asigura plata facturilor. Atentie insa, acestea includ costuri suplimentare. 

Plata serviciilor pe care nu le folositi
Retragerile automate de bani ne invata sa fim lenesi in administrarea veniturilor. Daca platiti ceva in fiecare luna – abonament la revista, la sala sau un serviciu de streaming, faceti bine si folositi-l, caci altfel aruncati banii pe fereastra.

Irosirea utilitatilor
Nu tineti mereu deschisa lumina la baie si nici nu le dati aer conditionat si vecinilor, tinand geamul si aparatul deschise in acelasi timp.

Cinele la restaurant
Oricui ii place sa aiba cate o iesire intr-un loc frumos, macar din cand in cand, dar irosirea banilor pe mancare fast-food pentru ca tocmai ati trecut pe langa restaurant si mirosea bine este o prostie. Pentru a evita foamea, e bine sa aveti ceva gustari la indemana. Daca nu ati mancat tot la o masa, puneti restul la frigider, pentru a le manca mai tarziu sau a doua zi.planificati-va mersul al cumparaturi in asa fel, incat sa aveti tot timpul mancare acasa.

Latte-urile de dimineata
In drum spre serviciu, va luati mereu un Caramel Macchiato de vreo 100 RON. Inmultiti cu 5 zile pe saptamana, 20 de zile pe luna, 12 luni pe an. Faceti-va cafea acasa si puneti putina si in termos, sa aveti pe drum.

Branduirea
Unele branduri merita sa fie achizitionate, chiar daca dam ceva bani in plus. Dar, in multe cazuri, produsele no name sunt la fel de bune. De ce am cumpara, de xemplu, orez, faina, zahar sau margarina branduite. 

Apa imbuteliata
E mai bine sa investiti intr-un filtru (asta daca urati gustul apei de la robinet). 

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016