Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O aplicatie ingrozeste internautii. 10 milioane de oameni i-au cazut deja victime

Tags: take this lollipop, aplicatie, jason zada, frica, halloween, facebook

Nimic nu are putere mai mare de cuprindere, de stapanire si raspandire decat frica. In cinstea ei americanii au inventat Halloween-ul, iar in cinstea Halloween-ului Jason Zada a inventat "Take This Lollipop".
"Take This Lollipop" este o aplicatie cu titlu de divertisment, numai ca nu este nimic amuzant la ea. Dimpotriva, cei care au testat-o au cazut infricosati pe ganduri. Vorbim mai exact despre cei 10 milioane de oameni care au indraznit sa o utilizeze, asta in doar doua saptamani de la lansarea sa.
Acest succes a facut din "Take This Lollipop" aplicatia cu cea mai mare crestere de pe Facebook din toate timpurile, un succes surprinzator chiar si pentru creatorul ei. Jason Zada si-a creditat aplicatia cu cel mult 100.000 de utilizatori, in schimb aceasta are de 100 de ori mai multi fani.
Dar cum a reusit aceasta aplicatie sa starneasca in asemenea masura interesul si teama milioanelor de internauti in lipsa unui strop de sange si fara sa faca apel la violenta explicita? Prin accesarea temerilor profunde si a imaginatiei publicului.
Odata accesata, aplicatia introduce utilizatorul intr-un spatiu lugubru, un subsol intunecat. Acolo salasluieste un individ, la fel de lugubru, aflat in fata unui computer vechi. Imaginea se apropie incetul cu incetul de computer si surpriza: individul tocmai iti urmareste profilul de pe Facebook. Fotografii personale, discutiile private sau publice, lista de prieteni, muzica care iti place, comentariile, domiciliul, totul este studiat cu atentie de catre personajul slinos si cu ochi de nebun.



Apoi, folosindu-se de Google Maps, individul iti cauta adresa de domiciliu. O gaseste. Devine din ce in ce mai agitat si te priveste direct in ochi, cu privirea celui satisfacut de proprile-i ganduri necurate.



Se urca in masina si conduce ca un maniac. Vine dupa tine. In final, se da jos din masina care poarta pe bord chiar fotografia ta. Te-a gasit, e la cativa pasi de tine. Ultima imagine arata o acadea rosie ce are in centrul ei o lama de ras pe care sta scris numele tau, iar dedesubt numele unuia dintre prietenii tai, urmatoarea sa tinta.

 

Desi aplicatia in sine ridica aceeasi vesnica intrebare legata de siguranta si confidentialitatea datelor personale ale utilizatorilor pe retelele de socializare, Jason Zada spune ca nu asta este menirea ei. "Take This Lollipop" nu s-a vrut a fi decat un simplu cadou de Halloween.
Si totusi, ce-ar fi daca un asemenea individ chiar exista?
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016