Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O companie chineza poate da Apple in judecata pentru marca iPad contra sumei de 2 mld. $

Tags: ipad, apple, china, marca inregistrata

O companie IT din China, aflata intr-un conflict pe temei de patentare a marcii iPad, a amenintat vineri ca va da in judecata gigantul american contra sumei de 2 miliarde de dolari, relateaza AFP.
Proview Technology spune ca detine drepturile chinezesti pentru marca inregistrata "iPad", avocatii sai  oprirea importurilor si exporturilor de iPad-uri in China, una dintre cele mai mari piete ale companiei americane.
 
Apple a mers la tribunal anul trecut, pretinzand ca au existat incalcari ale marcii comerciale, dar tribunalul la care au apelat au respins in mod neasteptat cazul, din lipsa de probe. 
 
Potrivit unor documente detinute de Apple, grupul a convenit cu Proview Technology in urma cu peste doi ani sa cumpere drepturile asupra marcii iPad in mai multe tari. Pretul a fost de 35.000 de lire sterline (55.494 dolari la cursul actual), scrie Wall Street Journal (WSJ).
 
Presedintele Proview, Yang Rongshan, a declarat ca autoritatile din peste 30 de orase au luat masuri in privinta disputei. Chiar daca tableta iPad ramane disponibila la magazinele Apple din China si la alti retaileri, oficiali guvernamentali au impus retragerea acestora din unele magazine din tara.
 
China este a doua tara in care tabletele iPad sunt scoase din vanzare, Germania fiind prima in care Apple a fost obligata sa faca acest lucru. 
 
In decembrie, un tribunal din orasul chinez Shenzen a respins un proces deschis de Apple in care grupul sustinea ca drepturile asupra marcii iPad pentru China ii apartin, ca urmare a acordului cu Proview.

Tribunalul a explicat decizia afirmand ca tranzactia nu a acoperit decat Taiwan, iar divizia din Shenzen a Proview are inca dreptul de a autoriza un transfer al marcii in China. O audiere finala urmeaza sa inceapa la Inalta Curte din Guangdong pe 29 februarie. Decizia acestei instante este finala, conform legislatiei chineze.
 

Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016