Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Parintii dau in judecata Apple pentru facturile prea mari

Tags: parinti, apple, aplicatii itunes, copii, facturi

Cativa parinti din Statele Unite si-au iesit din minti cand le-a venit factura la telefon si si-au dat seama cat ii costa inocentele aplicatii pentru copii. Au dat apoi in judecata compania Apple, spunand ca aplicatiile concepute pentru Iphone creeaza dependenta in randul copiilor si atrag cheltuieli uriase, scrie Daily Mail.
Apple este acuzat ca ii ispiteste pe copii prin Itunes, existand cazuri in care facturile depasesc 1 300 de lire sterline.
 
Nu este prima data cand Apple este criticata ca jocurile pe care le-a creat pentru cei mici sunt scumpe. Desi unele aplicatii pot fi descarcate gratuit, rularea acestor poate atrage o crestere simtitoare a facturilor.
 
O declaratie a tribunalului unde s-a inregistrat plangerea arata ca ’’aceste jocuri creeaza dependenta si sunt proiectate sa faca asta in mod deliberat. Tendinta lor este de a-i obliga pe copii sa le joace pentru a acumula cat mai multe puncte si astfel pot duce la o crestere a costurilor’’.
 
Problema este ca, de cele mai multe ori, parintii nu stiu ca le sunt accesate conturile si extrase anumite sume. Si asta pentru ca datele cartilor lor de credit sunt incluse in conturile Itunes. Parintii pot afla de facturile uriase chiar si dupa 24 de ore. Tocmai de aceea spera ca sa forteze mana Apple si ca acesta sa-si intareasca sistemul de securitate al aplicatiilor.
 
Reprezentantii companiei au spus ca este extrem de simplu ca parintii sa umble la setarile de securitate si sa blocheze activarea aplicatiilor care implica costuri suplimentare.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016