Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Retelele de socializare ajuta detectivii si raufacatorii sa iti depisteze locatia curenta

Tags: retele de socializare, pozitia geografica, locatia prezenta, depistarea locatiei, aplicatii, creepy

Stiati ca informatiile, fotografiile si actualizarile de stare furnizate pe retelele de socializare pot fi utilizate de detectivi particulari si producatorii de aplicatii pentru depistarea locatiei dvs. curente? MSNBC relateaza ca acest fenomen reprezinta o amenintare tot mai mare pentru toti utilizatorii de internet, pe masura ce sistemele de depistare a pozitiei geografice devin tot mai performante.
Exista deja numeroase aplicatii care preiau informatiile furnizate de utilizatori pe retelele de socializare (Facebook, Twitter, Foursquare, Google+) si realizeaza un profil complet al persoanei respective. Spre exemplu, chiar in luna martie a acestui an, Apple a blocat o aplicatie de “hartuire” care oferea utilizatorilor detalii despre barbatii si femeile din vecinatate, folosindu-se de datele preluate de pe retelele de socializare.
 
Atunci cand folosim telefonul mobil pentru a posta un tweet sau pentru a urca o imagine pe site-ul Flickr, de exemplu, ne pot fi preluate datele referitoare la pozitia geografica prezenta. Astfel, un raufacator poate descoperi unde locuim, unde lucram si unde ne petrecem timpul liber.
 
O astfel de aplicatie a fost dezvoltata de un expert IT in varsta de 27 de ani, care si-a intitulat inventia Creepy. Aplicatia gratuita prelua datele privind pozitia geografica atasate unui tweet sau unei imagini, fiind capabila sa dezvaluie locatia exacta a unei persoane. Politistii din Arizona, Colorado si Vancouver, Canada, au folosit deja aplicatia respectiva pentru captarea unor criminali.
 
Astfel de date privind pozitia geografica sunt furnizate de foarte multe retele de socializare, printre care se numara Twitter, Foursquare, Twitpic, Flickr, Gowalla, Lockerz sau YFrog. Unele dintre ele permit dezactivarea functiei de depistare a locatiei prezente, insa site-urile precum Foursquare si Gowalla se bazeaza exclusiv pe aceasta functie.

Facebook sustine ca sterge datele privind pozitia geografica atasate pozelor urcate pe site.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016