Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii vor efectua plati prin SMS in valoare de 3 milioane de euro de sarbatori

Tags: plati sms, simplus, tranzactii sms

Banii lichizi sau platile cu cardul nu mai este de mult singurele posibilitati de achitare a unor bunuri sau servicii. Dupa ce s-au invatat cu tranzactiile cu card si cele online, romanii au prins si gustul platilor prin SMS.
Potrivit companiei SimPlus, cu activitate in plata prin SMS, anul acesta de Sarbatori platile prin SMS vor inregistra o crestere de 10-15%. Astfel, pentru luna decembrie 2012 veniturile totale generate din consumul de servicii cu valoare adaugata va fi de aproximativ 2.8 - 3 milioane de euro.

“Numarul mesajelor sau dedicatiilor transmise de sarbatori prin intermediul numerelor cu suprataxa cresc in medie de 4-5 ori comparativ cu o luna obisnuita din an. Compania se asteapta ca romanii sa achizitioneze si sa acceseze prin acest mijloc de plata: jocuri, sonerii, teme video, logo-uri pentru telefonul mobil, jocuri interactive pentru televiziune. Platforma de jocuri interactive SimPlus este mult mai accesata in perioada sfarsitului de an si generează venituri de 2-3 ori mai mari decat veniturile obtinute in mod curent din activitatea de vanzare content“, spune Gabriel Iovan (director dezvoltare Simplus), citat de wall-street.ro.

In acest sfarsit de an, comparativ cu anii trecuti, romanii vor efectua mai multe plati cu telefonul mobil in defavoarea platilor traditionale. Astfel acestia vor plati prin SMS produse precum: bilete de transport in comun, parcare, acces la film dar si cafea, sucuri, apa, produse tip FMCG, distribuite prin intermediul automatelor.

Simplus a lansat in 2010 prima solutie de plata pentru transport in comun, respectiv plata biletului de autobuz in provincie, iar in 2012 a abonamentului cu valabilitate de o zi pe toate mijloacele de transport RATB din Capitala.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016