Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Si Apple a fost victima unui atac informatic

Tags: apple, atac cibernetic, armata chineza, facebook, twitter

Reprezentantii Apple au declarat ca un numar limitat de Mac-uri au fost victima unui atac informatic facilitat de o vulnerabilitate la plug-in-ul de Java al browser-ului, adaugand ca problema va fi rezolvata rapid si ca nu exista dovezi ca ar fi fost furate date.
Facebook si Twitter, dar si publicatii americane importante, precum New York Times si Wall Street Journal, au fost, la randul lor, victime ale unor atacuri cibernetice banuite a fi fost initiate de chinezi. 
 
China a negat categoric ca ar intretine o armata de hackeri (de fapt, o divizie, supranumita Advance Persistent Threat One sau APT1), sustinand ca si ea este vizata de atacuri similare. Ar fi vorba de spionaj economic, spune Mandiant, unul dintre consilierii guvernului american in materie de securitate informatica, ce a vizat cel putin 141 de organizatii occidentale din 20 de domenii economice. Din serverele acestora au fost sustrase schite tehnologice, procese de fabricatie, planuri de afaceri si cantitati imense de continut intelectual. 
 
"Credem ca APT1 este capabil sa conduca cu succes o campanie extensiva pe internet deoarece primeste un sprijin direct de la guvernu", a afirmat Mandiant.
 
Aceasta organizatie ar fi o filiala a Armatei de Eliberare a Poporului, denumita Unitatea 61398, iar semnatura atacurilor sale cibernetice a fost detectata intr-un imobil de 12 etaje din Shanghai, potrivit acestui raport.
 
Si in Romania, cel putin 4 institutii de stat, dar si ambasade ale unor tari occidentale la Bucuresti au fost atacate cibernetic in ultimul an, insa expertii de la noi dau vina pe o grupare numita Octombrie Rosu, scrie site-ul stirileprotv.ro.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016