Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fii un cumparator informat de Black Friday

Tags: marketing, black friday, reduceri, consumerism

In primul rand, daca ai de gand sa faci cumparaturi online, fii atent la identitatea comerciantului, la caracteristicile produsului ale si la conditiile de vanzare. Pentru ca nu-l poti atinge si nici proba, ai cateva drepturi in plus (cum ar fi, la o adica, o garantie extinsa).
Daca alegi sa mergi in magazinul fizic, stii ca te vei lovi de cozi uriase si numar limitat de produse din gama celor pe care ti le doresti si tu. Ca sa nu mori de nervi, iata cateva trucuri ce te pot ajuta sa iesi invingator la sfarsitul zilei:
 
1. Fa-ti o lista de cumparaturi. Daca nu ai nicio idee despre ceea ce vrei, mai intreaba-te o data, la modul cat mai serios, de ce vrei sa iesi din casa. Fara niciun plan de bataie, vei cheltui mai mult. Daca vrei sa cumperi cadouri, scrie numele tuturor celor la care te-ai gandit. Daca vrei haine pentru tine, nu pleca de la ideea ca orice la pret bun este OK. Daca vrei o pereche de blugi, o pijama si cateva sosete, scrie asta undeva. 
 
2. Planifica-ti sesiunea de shopping asa cum isi planifica un general lupta. Nu numai bugetul si lista de cumparaturi sunt importante, ci si alte metode de vanat chilipiruri. Sincronizarea este totul, asa ca nu uita la ce ora incepe totul. Cu cat te duci mai repede, cu atat mai bine, mai ales daca ai un articol pe lista care se poate epuiza rapid. 
 
Gaseste-ti chilipirurile, colecteaza reclame din ziar, cupoane cu reduceri. Trebuie sa stii daca retailerul vizat de tine are deschis toata ziua sau numai cateva ore.
 
Fa-ti un plan de atac privind ordinea de atac a magazinelor si organizeaza modul in care transporti cumparaturile acasa. Chiar trebuie sa te duci cu masina? Nu poti lua metroul?
 
3. Ia cu tine lucruri care te pot ajuta. Desi este important sa nu ai prea multe la tine, vei avea nevoie de un ceas (sa stii cat timp mai ai), de un telefon inteligent (pentru a vorbi cu membrii familiei si prietenii care bantuie si ei prin magazine) si multe genti. Chiar daca vei primi plase de la magazine, mai bine ia-ti de acasa ceva foarte rezistent. A, si nu in ultimul rand, nu uita de bani.
 
Poate sfaturile ti se par unpic caraghioase si, intr-adevar, asta este si intentia de baza. Daca te trezesti in mall cu gulerul transpirat si respiratia taiata, trezeste-te. Este doar shopping. Consumerismul la forma sa maxima de dezvoltare. Nu este o cursa a supravietuirii. Cand devii enervat, epuizat si incepi sa urlii al cei din jur, corpul tau iti spune sa mergi acasa. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016