Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STUDIU: Cum arata datele demografice in materie de retele sociale online

Tags: social media, date demografice, studiu retele sociale, varsta medie facebook

Cand vine vorba despre social media marketing, e foarte important de stiut care sunt utilizatorii unei retele sociale sau alteia. Cu alte cuvinte, e nevoie de date demografice pentru a fi sigur ca social media constituie mediul potrivit de comunicare pentru publicul unui brand.
In aceste sens, furnizorul de servicii de analiza web Pingdom a intocmit un raport care raspunde unora dintre cele mai importante intrebari din domeniu, respectiv care este varsta medie a unui utilizator de Twitter ori care este ponderea femeilor in totalul utilizatorilor de Facebook.

Au fost supuse analizei Pingdom 24 de platforme sociale, printre care Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, WordPress.com, Blogger, Flickr sau Hi5. Marele absent este insa Google+ intrucat nu existau suficiente informatii despre aceasta retea.  

Potrivit analizei, mai mult de jumatate (51%) dintre utilizatorii retelelor de socializare online au varste cuprinse intre 25 si 44 de ani, insa o pondere importanta (19%) se regaseste pe segmentul 45-54 ani, depasind cu 3 procente segmentul de varsta 18-24 ani.



Social media nu mai este un serviciu popular doar printre tineri din moment ce:

- 55% dintre utilizatorii Twitter au peste 35 de ani;
- 63% dintre utilizatorii Pinterest au peste 35 de ani;
- 65% dintre utilizatorii Facebook au peste 35 de ani;
- 79% dintre utilizatorii LinkedIn au peste 35 de ani.



Retelele de socializare online cu cei mai multi tineri:
 
- Orkut: 83% dintre utilizatori au sub 35 de ani;
- deviantART: 69% dintre utilizatori au sub 35 de ani;
- Hacker News: 69% dintre utilizatori au sub 35 de ani;
- HI5: 63% dintre utilizatori au sub 35 de ani;
- Github: 60% dintre utilizatori au sub 35 de ani;
- Reddit: 58% dintre utilizatori au sub 35 de ani.
 
 Varstele medii si distributia pe sexe
 
Pe intreaga comunitate sociala analizata, varsta medie a utilizatorilor este de circa 37 de ani. Platforma LinkedIn are cea mai ridicata medie de varsta (44,2 ani), urmata de Facebook (40,5 ani) si de Twitter (37,5 ani).



Dintre cele 24 de site-uri supuse analizei, 17 (71%) au mai multi utilizatori femei. Per total, distributia pe sexe este tot in favoarea femeilor cu 51,25%, in vreme ce barbatii reprezinta 48,7%.
 
Femeile au o pondere dominanta pe trei platforme: Pinterest (79% femei), Goodreads (70%) si Blogger (66%), iar cei mai multi barbati se afla pe (87% barbati), Hacker News (77%) si Stack Overflow (76%).


Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016