Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afecteaza fetele si se raspandeste prin Facebook si Youtube

Tags: fete, facebook, youtube, boala, epidemia dansului, tourette, scoala

21 de fete dintr-o scoala din New Yprk au fost afectate de o boala misterioasa care aduce foarte tare cu sindromul Tourette. Vorbim de adolescente care au reactii asemanatoare celor care au suferit de "epidemia dansului", in Franta, acum 500 de ani. Medicii se tem boala incepe sa se manifeste dupa vizionarea unor clipuri pe Facebook si YouTube, scrie Daily Mail.
In iulie 1518, Frau Troffea s-a dus pe o strada din Strasbourg, Franta, si a inceput sa danseze, nemaioprindu-se zile intregi. La o saptamana, i s-au alaturat 34 de persoane, iar la o luna, 400 de dansatori frenetici. Toti sustineau ca nu se pot opri. Multi au dansat pana la epuizare, facand infarct sau sufocandu-se. 
 
Formal, boala are denumirea de "boala maselor psihotice" si este folosita de medicii americani pentru a descifra misterele cazurilor recente din scoala Le Roy, New York: 21 de tineri au miscari bruste, necontrolate, ca niste ticuri.
 
Unii parinti cred ca de vina sunt unele scurgeri chimice. Altii cred ca este vorba despre un focar provocat de o infectie bacteriala. Insa doctorii Laszlo L Mechtler si Jennifer McVige, doi neurologi care trateaza cateva dintre victime, sunt de parere ca acestea sufera de o "tulburare de conversie" - care le canalizeaza stresul si anxietatea printr-o serie de ticuri involuntare. In plus, unele simptome ar putea fi rezultatul unei "boli psihotice in masa", asa cum s-a intamplat in 1518 cu "Epidemia dansului". Iar canalele media de socializare nu fac decat sa inrautateasca situatia.
 
Mechtler si McVige cred ca Facebook si Youtube (unde exista postari video ale simptomelor) au cauzat comportamente similare la alte fete care s-au trezit afectate de aceste ticuri. Prin urmare, medicii le-au recomandat pacientilor sa renunte la Youtube si la Facebook. De asemenea, victimele au fost separate de colegele de la scoala, iar aceste masuri par sa functioneze corespunzator, au mai spus doctorii.


 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016