Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie la neatentie: Fotografiile sterse de pe Facebook raman online

Tags: facebook, fotografii, stergere, imagini, online

Daca obisnuiti sa postati fotografii nu tocmai potrivite pe cea mai mare si accesata platforma de socializare din lume, tineti cont ca un simplu „delete” nu va poate salva de o eventuala rusine. Asta pentru ca pozele inca nu se sterg complet din sistem.
In urma cu trei ani, un utilizator de Facebook constata cu surprindere ca fotografii pe care le stia sterse demult inca mai figurau online. Fotografiile nu se regaseau la vedere pe contul sau de Facebook, insa puteau fi accesate prin intermediului link-ului lor direct.
Reprezentantii companiei au recunoscut faptul ca sistemul de stocare a datelor nu stergea intotdeauna imaginile intr-o perioada rezonabila de timp, chiar daca acestea erau imediat indepartate de pe site. Marturisirea a venit la pachet cu promisiunea ca se va rectifica aceasta problema, insa dupa trei ani situatia inca persista, scrie arstechnica.com.
Mai multi utilizatori s-au plans de faptul ca fotografiile lor nu au fost sterse complet din sistemul Facebook, fiind accesibile prin intermediul link-urilor. Acest lucru i-a determinat pe cei de la arstechnica.com sa solicite explicatii din partea companiei lui Zuckerberg, explicatii care nu au intarziat sa apara.  
„Sistemele pe care le utilizam in urma cu cativa ani pentru a stoca informatia nu stergeau intotdeuna imaginile intr-o perioda rezonabila de timp, chiar daca acestea dispareau imediat de pe site. Am muncit din greu pentru a muta stocul de imagini in noile sisteme, care permit stergerea completa a fotografiilor in maximum 45 de zile de la solicitare. Procesul este aproape complet si doar un numar relativ redus de utilizatori inca mai asteapta migrarea informatiilor. Speram ca intregul proces sa fie finalizat in urmatoarele luni”, spune purtatorul de cuvant al Facebook.
Aceste probleme vin in contextul in care se vorbeste tot mult si mai apasat despre confidentialitatea datelor personale ale utilizatorilor.
Voua cum vi se pare faptul ca nici dupa trei ani Facebook nu a reusit sa solutioneze problema stergerii complete a imaginilor? Este acesta un proces complicat si lung sau este vorba doar depre rea-vointa?    
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

point 08-Feb-2012 21:50:21
ar trebui suspedati si amendati cu maximum de pedeapsa

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016