Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Butonul like este declarat ilegal in Germania

Tags: butonul like, comisar german, germania, facebook, google, confidentialitatea datelor

Saptamana trecuta, un comisar german responsabil cu protectia datelor, Thilo Weichert, din landul Schleswig-Holstein, a cerut ca institutiile de stat sa-si stearga paginile de pe Facebook si sa stearga butonul "like", deoarece acest lucru ar incalca legislatia germana si europeana, scrie Associated Press.
Facebook a data replica vineri, negand informatiile furnizate de Weichert care sustine ca, in urma unei analize tehnice, s-a descoperit faptul ca Facebook transmite date catre serverele din SUA.
 
"Oricine viziteaza facebook.com sau foloseste un plug-in trebuie sa se astepte sa fie monitorizat de companie pentru urmatorii doi ani", spune Weichert. 
 
Un purtator de cuvant al Facebook a reunoscut ca, intr-adevar, compania intra in posesia unor date cum ar fi adresa de IP, dar aceste date "tehnice" sunt sterse dupa 90 de zile, ceea ce corespunde standardului stabilit in acest domeniu.
 
Nu este prima oara cand Germania se autosesizeaza in privinta confidentialitatii datelor. De-a lungul timpului, a avut mai multe discutii cu giganti ai Internetului, cum ar fi Facebook si Google, incheiate, de cele mai multe ori, cu succes.
 
Anul trecut, Google le-a permis germanilor care s-au opus sistemului de cartografiere Street View sa-si blureze casele, iar Facebook, in ianuarie, le-a permis membrilor sa aiba mai mult control asupra agendelor de e-mail-uri, in urma unei dispute privind serviciul "Friend Finder".
 
Ultimul conflict dintre Germania si compania cu sediul la Palo Alto a izbucnit la doar o saptamana dupa ce un important membru al partidului conservator (din care provine si cancelarul Angela Merkel), Schleswig-Holstein, a demisionat dupa ce a recunoscut ca a avut o relatie extraconjugala cu o tanara de 16 ani pe care a cunoscut-o pe reteaua de socializare.
 
Demisia lui Christian von Boetticher a nascut o dezbatere intensa legata de rolul social media in viata politicienilor care, pare-se, consuma mai mult timp postand informatii personale pe Facebook, decat concentrandu-se asupra muncii lor.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016