Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cea mai puternica femeie din Silicon Valley

Tags: femeie, silicon valley, facebook, listare la bursa, avere, forbes

Dupa listarea la bursa, Facebook ar putea ajung, in cateva luni, la la valoarea de 100 de miliarde de dolari. Acestea sunt datele care ar putea-o transforma pe Sheryl Sandberg intr-una dintre cele mai bogate femei din lume, scrie Business Insider.
Sheryl Sandberg este cea mai cunoscuta figura de la Facebook, dupa cea a cofondatorului Mark Zuckerberg. Si, dupa ce compania va deveni una publica, va fi una dintre femeile celebre si bogate, care si-au construit singure averea. La fel ca Oprah Winfrey, care are 2,7 miliarde de dolari, sau scriitoarea britanica JK Rowling (autoarea seriei Harry Potter), cu o avere estimata de 1 miliard de dolari.
 
Potrivit Forbes, mai multe femei de afaceri au averi peste 1,25 miliarde de dolari, dar majoritatea le-au mostenit.
 
In cazul Sandberg, cuantumul sumei detinute depinde de pachetul de actiuni detinute din Facebook. Se zvoneste ca, desi Zuckerberg detine 24% din companie, pentru a atrage specialisti bine cotati, acesta le-a promis o parte din firma. Cand Sandberg s-a alaturat in 2008 echipei, impreuna cu Sean Parker si Owen Van Natta, directorii primeau 1% din comapanie, iar cei cu functie de vicepresedinte - de 5 ori mai mult.
 
Potrivit surselor citate de Business Insider, Sandberg ar fi putut primi la angajare cel mai probabil 1,25% din companie, ceea ce inseamna ca, la o valoare de 100 de miliarde de dolari, de care se apropie Facebook, directoarea de operatiuni ar “valora” in prezent 1,25 de miliarde de dolari. Daca, insa, si-a negociat mai mult, valoarea averii sale creste proportional cu procentul detinut.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016