Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine monitorizeaza continutul ofensator de pe Facebook?

Tags: facebook, monitorizare, continut obscen, postari ofensatoare

Cei peste 845 de milioane de utilizatori Facebook distribuie zilnic aproximativ 4 miliarde de postari. In timp ce majoritatea acestor postari sunt inofensive, exista informatii recente potrivit carora reteaua de socializare este imbacsita de continut pornografic, rasist, pedofil si violent – continut ce este inlaturat de angajati din lumea a treia, care sunt platiti cu doar 1 dolar pe ora, informeaza The Telegraph.
Exista tot mai multe temeri privind acesti "moderatori", care lucreaza de acasa din Asia, Africa si America Centrala si care au acces la un numar ingrijorator de informatii personale despre utilizatori, acestora nefiindu-le nici macar cerut cazierul judiciar la angajare.
 
Ce fac acesti moderatori? Atunci cand un utilizator Facebook raporteaza un anumit continut (poza sau postare) ca fiind ofensator, acesti moderatori au sarcina de a verifica continutul respectiv si de a il sterge, ignora, sau trimite mai departe catre un angajat Facebook din California, care raporteaza continutul autoritatilor.
 
Este un job nu tocmai placut, avand in vedere ca acesti oameni sunt bombardati zilnic cu tot felul de imagini socante: abuzuri de animale, oameni macelariti, lupte, necrofilie, decapitari, sinucideri, etc. Prin urmare, multi dintre ei renunta, mai ales ca salariul nu este unul motivant.
 
Se estimeaza ca Facebook foloseste intre 800 si 1000 astfel de moderatori, care sunt angajati ai unor companii de outsourcing. Cea mai mare temere este faptul ca nu exista masuri de securitate care sa interzica acestor moderatori sa descarce continutul obscen pe propriul computer si sa il foloseasca ulterior, dar si ca acesti oameni au acces la cele mai intime detalii despre utilizatori si nu poti sti niciodata pe mainile cui pot ajunge informatiile tale personale.

Facebook neaga acuzatiile potrivit carora acesti angajati ar putea folosi informatiile personale ale utilizatorilor in alte scopuri, precizand de asemenea ca respectivii contractori sunt supusi unor controale riguroase si ca sunt implementate mai multe niveluri de securitate pentru protejarea datelor utilizatorilor.

Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016