Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum poate Instagram sa influenteze preturile reclamelor pe Facebook

Tags: instagram, facebook, bani, publicitate

Numai anul trecut preturile CPM ale Facebook au crescut cu 41 de procente, dar achizitia Instagram ii poate aduce gigantului digital si mai multi bani, scrie clickz.com.
Facebook a cumparat Instagram contra valorii de 1 miliard de dolari, starnind speculatiile cum ca noua achizitie va influenta eforturile de monetizare ale lui Mark Zuckerberg, de vreme ce compania se pregateste pentru marele eveniment, IPO-ul. 
 
Janet Sternberg, profesor de comunicare si studii media la Universitatea Fordham, este de parere ca Instagram poate creste preturile reclamelor pe Facebook, dar face compania si mai atractiva pentru branduri.
 
"Aceste noi si indirecte conexiuni catre sisteme social media dincolo de Facebook ii permite Facebook sa puna mana pe o audienta si mai mare, ceea ce e important pentru publicitari", a declarat ea pentru ClickZ, via email. "Mentinerea Instagram sub forma de sistem separat ii permite Facebook sa plaseze reclame in doua spatii media diferite, dubland vizibilitatea si dandu-le publicitarilor o oferta de doi intr-unul”, a adaugat ea.
 
Pastrarea Instagram aca produs individual este esential si pentru crearea unei retele de reclame, caci Facebook poate oferi reduceri la pachete. Asumandu-si, prin achizitie, expertiza Instagram in partajarea de date pe telefoane, compania lui Zuckerberg isi asigura pozitia in varf si continua inovare care este ca aerul pentru lumea digitala, mai ales ca se disputa din ce in ce mai acerb publicitatea pe dispozitive mobile.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016