Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dating-ul online ia amploare: tot mai multi isi gasesc jumatatea pe internet

Tags: dating online, ziua indragostitilor, relatii online, relatii virtuale

Conform unui studiu recent efectuat la cererea APS (Association for Psychological Science) chiar inainte de Ziua Indragostitilor, cele mai multe legaturi romantice sunt realizate online.
Acest lucru nu ar trebui sa ne surprinda prea mult, avand in vedere cat de dificil este sa intalnesti persoane noi in viata reala. Conform Online Dating Magazine, aproximativ 40 de milioane de americani viziteaza lunar site-uri de dating online, una din trei relatii este inceputa online si peste 120.000 de casatorii au avut ca punct de plecare tot internetul.
 
Oamenilor le este din ce in ce mai usor sa se cunoasca online, in special deoarece in mediul virtual le este mai lesne sa comunice unii cu altii. De asemenea, s-a constat ca respingerile online sunt mult mai usor de suportat, deoarece acest lucru se intampla relativ repede si in mod anonim. Nu trebuie sa stii cate persoane ti-au vizualizat profilul si apoi au parasit repede pagina, din acest motiv respingerea online este mai putin insultatoare decat o intalnire nereusita intr-un bar, de exemplu.
 


Un alt motiv pentru care relatiile online au devenit atat de atractive este faptul ca dating-ul virtual este mult mai flexibil. Daca esti ocupat intr-o saptamana, poti contacta partenerul saptamana urmatoare. De asemenea, ai mult mai multe optiuni si tu decizi pe cine vrei sa abordezi.
 
Se pare ca in mediul online, relatiile initiate de femei au o rata de succes de cinci ori mai mare. Barbatii sunt mai indecisi insa, deoarece acestia vizualizeaza de trei ori mai multe profiluri decat femeile.

Cercetatorii avertizeaza ca dating-ul online ii poate face pe oameni sa fie extrem de pretentiosi si subiectivi. De asemenea, conversatiile online in exces pot genera asteptari nerealiste inainte de prima intalnire fata in fata, deoarece oamenii pot parea mai atenti, mai draguti sau mai respectuosi online. Chiar daca decideti sa cunoasteti pe cineva online sau in viata reala, important este sa nu uitati niciodata sa fiti voi insiva si sa fiti intotdeauna sinceri.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016