Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook a ajutat la salvarea vietii unui baietel caruia medicii nu ii puteau da un diagnostic

Tags: facebook, copil, mama, boala kawasaki

Deborah Copaken Kogan poveste pe slate.com cum, intr-o dimineata de duminica, de Ziua Mamei, fiul ei de patru ani s-a trezit cu o eruptie pe piele. A vazut ca cel mic are febra si s-a dus cu el la medic. In timp ce astepta pe hol, simtindu-se cumva plictisita si ghinionista, i-a facut copilului o poza si a postat-o pe Facebook cu remarca sarcastica: "Nici ca se putea un LA MULTI ANI mai bun ca o duminica dimineata la pediatru".
Testele imediate au iesit negative. Febra copilului ii crestea insa. Medicii i-au facut o reteta cu Amoxicilina si l-au trimis acasa. Mama nu s-a speriat foarte tare, ramanand in continuare preocupata de un dead-line la romanul pe care-l scria. Pe Facebook insa au inceput sa se adune comentariile, lumea fiind preocupata cum se simte copilul. 
 
Deborah remarca faptul ca, in urma cu trei ani, cand isi deschisese contul pentru a supraveghea activitatea online a fiului ei mai mare, i s-ar fi parut inimaginabil ca niste persoane complet straine sa se agite in legatura cu febra puiului ei. "Nu-i mare lucru", a raspuns mama veterana, dupa ce i-a dat copilului prima doza de medicament. 
 
A doua zi dimineata copilul se simtea si mai rau. A urmat o noua poza pe Facebook si mesajul: "Copilul e mai rau. Ochii i s-au umflat atat de tare, ca nu i se mai deschid. Febra creste. Penicilina nu-si face efectul. Poate ca e scarlatina. Sau roseola. Sau...???? ".
 
In vreo trei ore, au aparut vreo 20 de comentarii cu sugestii. Unul dintre ele chiar spunea "Infricosator!" Mama nu a simtit asta cu adevarat decata urmatoarea dimineata, cand copilului i se umflase fata atat de tare, ca nu-l mai puteai recunoaste.
 
Deborah l-a fotografiat pe Leo din mai multe pozitii, le-a trimis prin MMS medicului de familie si a ales-o pe cea mai putin infricosatoare pentru a o pune pe Facebook, cu mesajul: "Copilul se umfla si mai tare. Mai ales la ochi si la barbaie. Febra este inca foarte mare. Sarmanul copil!".
 
Zece minute mai tarziu, a primit un telefon de la o prietena de pe Facebook care a trimis-o imediat la spital, spunandu-i ca si fiul ei avusese aceleasi simptome si fusese tratat de boala Kawasaki, o boala autoimuna rara care ataca arterele coronariene din jurul inimii. 
 
Urmatoarele trei saptamani, Leo a fost internat si tratat de Kawasaki, dar apoi s-a stabilit diagnosticul clar: boala de ficat declansata de Kawasaki.
 
In ziua in care Deborah a postat un filmulet cu Leo sufland in lumanarile de pe tortul de ziua lui, o femeie a comentat: "Ne tinem cu totii respiratia in acest moment", ca si cum ar fi fost mult mai multi oameni martori ai evenimentului. 
 
Doua luni mai tarziu, ficatul lui Leo se refacea, inima sa marita era ceva mai bine, desi va trebui sa suporte EKG-uri toata viata, fiind oricand in pericol sa faca atac de cord. Mama sa spune ca va trebui sa traiasca toata viata stiind ca, intr-o proportie mai mare decat restul copiilor, fiul ei poate sa moara la joaca, la un meci de fotbal sau cand isi va tine sotia de mana in fata altarului. "Dar multumita prietenilor mei de pe Facebook si al sprijinului pe care mi-l ofera tot timpul, nu mai sunt atat de singura".

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016