Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook, detector al depresiei la adolescenti?

Tags: facebook, adolescenti, consiliere profesionala

Stim ca depresia in randul adolescentilor americani este tratata cu seriozitate de specialisti si de parintii acestora. Mai nou, activitatea acestora pe Facebook a intrat in atentia acestora dupa ce si-au dat seama ca reteaua de socializare poate servi ca un detector al depresiei la adolescenti.


Depresie sau doar o zi mai putin buna? In functie de ceea ce posteaza tinerii pe paginile retelei de socializare, parintii si psihologii pot vedea din timp daca tinerii in cauza prezinta semne ale unei depresii.

Cum iti poti da insa seama daca un status de tipul "Cea mai rea zi din viata mea" ascunde o drama sau doar ai varsat cafeaua pe tine in timp ce intrai in clasa?

Expertii americani iau in serios aceasta problema si incearca sa gaseasca solutii pentru a veni in sprijinul celor care isi exprima frustrarile sau temerile pe paginile personale si care, de multe ori, aleg sa nu le exteriorizeze in viata de zi cu zi si prin relationare cu ceilalti.

Inca din 2007 Facebook a inceput sa colaboreze cu agentia de preventie a cazurilor de sinucidere in randurile adolescentilor. Statusurile care pot fi considerate indicii ale unor posibile ganduri sinucigase sunt trimise catre aceasta agentie care avertizeaza ulterior persoana in cauza, trimite link-uri de ajutor (consiliere profesionala) si incearca sa contacteze persoana respectiva.

In multe scoli, profesorii s-au implicat in aceste activitati si incearca sa ii indeparteze pe adolescenti de obiceiul de a purta conversatii pe Facebook in momentele in care, de fapt, ar trebui sa beneficieze de sprijin specializat.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016