Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook iti cere acum si numarul de telefon

Tags: facebook, utilizatori, numere de telefon, setari de confidentialitate, parola, accesare cont

Facebook a inceput sa ceara utilizatorilor numerele de telefon, spunandu-le ca astfel vor putea recapata accesul la conturile lor in cazul in care isi uita parola. Toti utilizatorii urmeaza sa primeasca o alerta in partea de sus a paginilor de profil, prin care sunt invitati sa isi sporeasca securitatea conturilor prin urmarea unor pasi simpli.
Aceasta masura are scopul de a permite companiei sa identifice mai usor utilizatorul si sa-i permita acestuia sa-si reseteze parola la nevoie. Insa expertii in securitate IT ne avertizeaza ca aceasta este doar o alta masura prin care Facebook doreste sa obtina datele personale ale utilizatorilor, pe care sa le distribuie unor parti terte.
 
Facebook a mai facut acest lucru si in trecut, ne avertizeaza expertii. Compania a acordat unor aplicatii terte acces la numerele de telefon ale utilizatorilor, iar unele din aceste aplicatii pot fi malitioase. Au existat numeroase cazuri in care diverse aplicatii Facebook au colectat numerele de telefon ale utilizatorilor si le-au utilizat pentru a-i abona pe acestia la servicii premium.
 
Avand in vedere numarul tot mai mare de utilizatori de dispozitive mobile, Facebook se simte amenintat deoarece nu poate face profit de pe urma site-ului si aplicatiilor in varianta pentru mobil.
 
Politica Facebook a fost intotdeauna aceea ca utilizatorul trebuie sa opteze sa nu ii fie distribuite informatiile. Daca utilizatorul nu isi schimba setarile prestabilite, informatiile sale personale sunt distribuite automat unor parti terte.
 
Prin aceasta noua tactica, Facebook incearca sa ii convinga pe utilizatorii care nu pot sta departe de site pentru mult timp, spre exemplu cei care folosesc reteaua pentru a pastra legatura cu cei dragi si pentru care ar fi o adevarata catastrofa sa nu isi mai poata accesa conturile. Astfel, Facebook face apel ca utilizatorii sa aleaga de buna voie sa isi furnizeze numerele de telefon, pentru a nu cumva sa le fie interzis accesul pe site, in cazul in care isi uita parola.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016