Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google Maps dauneaza grav sigurantei militare: Publicul are acces la informatii strict secrete

Tags: google, drona, siguranta nationala, armata, securitate, google maps, google earth

Google este acuzat de armata americana ca ar pune in pericol siguranta nationala a tuturor tarilor de pe Pamant, din cauza programului sau Google Maps, scrie Fox News. Si asta pentru ca oricine poate cauta nume de baze militare si le poate analiza in detaliu.
De exemplu, se poate merge pana intr-acolo incat de sa identifice aparate de zbor secrete, cum ar fi drona americana RQ-170, pierduta saptamana trecuta in Iran.

Aceasta drona este cea mai avansata din punct de vedere tehnologic, fiind echipata cu camere video HD, senzori care detecteaza armele nucleare si un sistem de camuflaj care face avionul practic de neobservat.

Site-ul de aviatie Flight Global sustine ca a facut exact acest lucru, descoperind pista din Nevada folosita de americani pentru a testa drona RQ-170 (foto jos). In imaginea surprinsa de Google Maps si postata pe site-ul Flight Global, pe respectiva pista se poate observa un alt tip de drona, insa Fox News scrie ca si RQ-170 a fost testata acolo.
 

Yucca Lake Drones on Google Maps

"Iranienii sunt cu siguranta interesati de bazele noastre militare, fiindca acestea le spun cum operam", a declarat Cedric Leighton, colonel in rezerva al Fortelor aeriene americane.

Cu alte cuvinte, "Google face public ceea ce odata era accesibil numai armatelor si serviciilor secrete", explica Leighton.
 
Are dreptul Google sa faca acest lucru, adica sa dezvaluie informatii atat de delicate? Da. Ar trebui s-o faca? Poate nu, avand in vedere ca exista pericolul compromiterii operatiunilor militare. Solutia: ceea ce este secret trebuie protejat si mai bine, tinand cont de satelitul de deasupra care nu se supune legilor nationale americane, de exemplu. 
 

Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016