Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Luluvise: o retea controversata care iti permite sa-ti evaluezi fostii prieteni

Tags: facebook, retele de socializare, luluvise, retea pentru femei, aplicatii facebook

Luluvise este "o retea de socializare pentru femei" care a fost lansata anul trecut si se bucura de un real succes. Aceasta are insa o aplicatie controversata denumita WikiDate, prin care femeile aflate in reteaua Luluvise isi pot "evalua" fostii prieteni , cu conditia sa se logheze utilizand contul de Facebook.
Luluvise a ajuns in atentia Facebook deoarece se pare ca site-ul incalca politica de confidentialitate a celei mai populare retele de socializare de mai bine de o luna. Este stiut faptul ca atunci cand permitem unei aplicatii externe sa se logheze in contul nostru Facebook, aceasta va avea acces la toate datele noastre personale, inclusiv la cele ale prietenilor din lista.
 
Insa aplicatia WikiDate facea mai mult de atat. Atunci cand o utilizatoare Facebook se alatura retelei Luluvise, aceasta extragea toate numele barbatilor din lista de prieteni a utilizatoarei, generand apoi o pagina publica prin care se anunta faptul ca un anumit barbat din lista a fost "evaluat". Pe pagina respectiva aparea inclusiv fotografia barbatului.
 
Site-ul cu pricina a dezactivat intre timp functia de afisare a fotografiilor, insa afiseaza inca public numele si locatia barbatilor respectivi, precum si “scorul” inregistrat de acestia in urma evaluarii.
 
Facebook a declarat ca Luluvise este acum in concordanta cu politicile sale de confidentialitate, ceea ce este putin terifiant, deoarece inseamna ca Facebook permite ca un utilizator al sau sa poata fi gasit de motoarele de cautare pe un site caruia nu i s-a alaturat niciodata, si in care se precizeaza ca acesta are "evaluari WikiDate".
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016