Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prima aplicatie care iti protejeaza datele personale

Tags: my permissions, facebook, date personale, twitter, sharing, acces

In cadrul unei conferinte recente desfasurate la nivel international, a fost promovata noua aplicatie My Permissions care iti prezinta toate site-urile si aplicatiile web carora le-ai permis accesul la datele personale atunci cand te-ai conectat cu ajutorul contului de Facebook.

Compania care a lansat aplicatia My Permissions lucreaza in prezent la un plugin de browser web, precum si la o varianta pentru iPhone. Utilizatorilor li se prezinta o imagine de ansamblu a aplicatiilor care au acces la datelor lor personale.

Aceasta aplicatie va fi utila in varianta pentru telefonul mobil deoarece foarte multi utilizatori isi folosesc deja conturile de Twitter sau Facebook pentru a se loga pe alte site-uri si pentru a scuti astfel timpul necesar pentru crearea unui cont nou.

MyPermissions Cleaner este optiunea care analizeaza care sunt aplicatiile la care v-ati conectat prin intermdiul contului de Facebook, oferind la final o lista a acelor programe care acceseaza aceste date in mod abuziv.

Se poate astfel vedea ce aplicatii pot transmite informatii in numele nostru, ce site-uri ne stiu adresele de acasa sau de serviciu si au acces la mesajele noastre din inbox, sharingul de fisiere si multe altele. Aplicatiile pot fi eliminate pe rand sau toate deodata, iar cele care sunt necesare si nu sunt considerate ca fiind abuzive, pot fi adaugate in lista aplicatiilor de incredere.

Sursa: thenextweb.com

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016