Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Si tu faci asta din cauza Facebook-ului, fara sa iti dai seama

Tags: retele de socializare, dependenta de internet, efectul facebook

Odata cu dezvoltarea tehnologiei si cu aparitia numeroaselor retele de socializare, utilizatorii au ajuns sa dezvaluie in mediul online cele mai intime detalii din viata lor, in afara de varsta, nume, adresa, cursurile pe care le-au urmat, acestia isi completeaza profilul cu data in care si-au cunoscut si s-au despartit de partenerul de viata, informatii despre locul de munca sau fotografii personale.
"Pana in prezent, nu s-au realizat studii care sa arate cum este influentat comportamenul utilizatorului de retele de socializare. De asemenea, nu a fost analizat impactul pe care aceste site-uri il au asupra sentimentelor utilizatorilor, dar si asupra deciziilor pe care acestia le iau atunci cand nu sunt conectati la retele de socializare", a declarat profesorul Keith Wilcox.
 
Pentru a observa cum influenteaza comportamentul oamenilor accesarea site-urilor de socializare, Wilcox impreuna cu Andrew Stephen de la Universitatea din Pittsburgh au realizat o serie de experimente.
 
Cei doi oameni de stiinta au ajuns la concluzia ca reteaua de socializare Facebook are un impact puternic asupra dietei utilizatorilor si nu in bine. Din contra, persoanele care socializeaza frecvent in mediul online sunt tentate sa consume alimente nesanatoase, de cele mai multe ori chiar in fata computerului.
 
Aceasta a fost concluzia studiului in care cei doi cercetatori au determinat un grup format din cateva persoane sa stea cateva minute pe Facebook sau pe CNN, iar apoi le-au servit o gustare. Respondentii au fost pusi sa aleaga intre un baton de granola si o prajitura. Rezultatele au aratat ca ce participantii la studiu care au ales sa se uite pe CNN au ales batonul de granola, care este mult mai sanatos, in timp ce utilizatorii Facebook au optat spre prajitura.
 
Oamenii de stiinta au avertizat ca retelele de socializare pot influenta chiar si starea de spirit. In urma unui alt studiu s-a observat ca persoanele dependente de internet au un respect de sine mult mai ridicat fata de cei care acord mai putin timp retelelor de socializare. Mai mult decat atat, Facebook are un rol negativ chiar si in gestionarea banilor utilizatorilor sai. Un alt studiu arata ca persoanele care utilizeaza frecvent reteaua de socializare au datorii si au tendinta de a cheltui bani continuu. 


 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016