Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vreau un milion de fani nu este o strategie pe social media

Tags: fani, facebook, social media, strategie

Cel mai adesea, brandurile isi doresc foarte multi fani. Sa fim realisti si sa recunoastem ca e nevoie de timp pentru un numar mare de prieteni. In plus, mai e nevoie de planificare si de elaborare a unei strategii de social media pentru a obtine ceva rezultate. Un sfat: orice strategie pe social media trebuie sa ia in considerare tipul de afacere, organizatie si obiectivele acestora. Fara toate astea, subliniaza socialmediatoday.com, va pierdeti timpul.
Odata ce aveti o strategie la indemana si tot cresteti intr-un ritm mult prea lent, exista mai multe metode prin care sa amplificati numarul de fani/ follower-i.

Inovati si creati 
Nu uitati sa fiti creativi cand folositi social media si sa le folositi ca pe o oportunitate de a extinde personalitatea si mesajul brandului. Alocati timp pentru a intelege ce face competitia si identificati moduri prin care sa o depasiti valoric, in ritm rapid. De exemplu, e bine sa aveti in vedere recompense, premii pentru cei care va contacteaza via social media: acesta este, in general, o cale buna pentru a va fideliza fanii. Puteti, de asemenea, sa gazduiti o sesiuni live de Q&A pentru cei interesati si sa puneti in discutie chestiuni interesante ale domeniului vostru sau sa creati punti catre jucatorii importanti.

Asculti si raspunzi 
Pe langa vizionarea conversatiilor si acordarea de raspunsuri pentru cele care ne privesc direct, explorati modalitati prin care social media va pot ajuta in procesul de dezvoltare si le pot oferi fanilor sansa de a fi parte a unui proiect de-al vostru. Aceasta este o strategie recent folosita de Kodak, cand si-au creat o relatie mai apropiata cu clientii lor, folosind sugestiile acestora in modificarile de produs.

Inca mai ai nevoie de fani?
Exista o miriada de produse si platforme care va permit sa cumparati fani (dati cautare ‘how do I get 10,000 followers’ in bara de cautare si vedeti ce va ofera Internetul), dar trebuie sa fiti seriosi in privinta calitatii bazei pe care v-o construiti in acest fel. Daca aveti 100 de avocati ai brandului care vorbesc tot timpul despre brandul vostru este mult mai indicat decat sa aveti 1.000 de fani care nu au nicio idee cine sunteti sau ce faceti. O alta cale de generare a unei comunitati este noile butoane de promovare a paginii, oferite atat de Twitter, cat si de Facebook. Veti cheltui bani doar cand obtineti rezultate. Avantajos, nu?

Tineti minte ca e important sa va construiti comunitatea, nu sa urmariti cantitatea. Cresterea trebuie sa fie una sanatoasa, nu artificiala.

NU CONFUNDATI NOTORIETATEA CU CREDIBILITATEA!
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016