Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Yahoo se injumatateste. Cine cumpara 40 la suta din actiuni

Tags: yahoo, grupul alibaba, actiuni companie, tranzactie yahoo

Dupa negocieri indarjite, chinezii reusesc sa recupereze o parte din actiunile detinute in trecut in cadrul companiei Yahoo.
Astfel, circa 40% dintre actiunile companiei vor reveni grupului chinez Alibaba, dupa ani intregi de negociere. Tranzactia a fost estimata la o valoare de aproximativ 7,1 miliarde dolari.

Cu toate acestea, este estimat ca aceasta suma va creste in momentul efectiv al tranzactiei ca urmare a faptului ca se vor plati si unele datorii pe care compania le are catre actionari.

Dorind sa mareasca valoarea actiunilor, compania spera ca va recupera o parte si mai mare dintre acestea, incercand astfel sa revigoreze pozitia de la Bursa. Compania se lupta de mai bine de trei ani, timp in care a schimbat trei directori executivi, sa isi creasca veniturile din publicitate.

Compania a incercat sa ajunga la o intelegere cu grupul Alibaba timp de mai multi ani. Yahoo a investit prima data in aceasta companie online in 2005 cand a ajutat-o sa devina unul dintre cei mai mari retaileri din China. Aceasta crestere a ajutat actiunile Yahoo sa atinga un punct foarte inalt pe piata din China, mult mai mare decat pe piata din Statele Unite.

Cu toate acestea, relatia dintre cele doua companii a fost deseori una tensionata, urmand ca abia in aceasta perioada sa aiba loc tranzactia mult dezbatuta si care va fi supusa unui regim scutit de la plata inpozitului.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016