Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

YouTube cade la pace cu producatorii de muzica si va continua sa le gazduiasca videoclipurile

Tags: youtube, google, videoclip original, drepturi de autor, viacom, muzica

Asociatia Nationala a Producatorilor de Muzica din SUA, un grup care reprezinta interesele a sute de compozitori si producatori, a fost de acord sa stabileasca o intelegere cu YouTube, dupa patru ani de procese, scrie readwriteweb.com.
Acordul le va permite producatorilor si compozitorilor sa incaseze drepturi de autor in urma cantecelor postate pe YouTube, fie ca este vorba de un videoclip original sau "generat" de un utilizator.
 
YouTube a devenit un jucator importanta in lumea muzicala, deoarece consumatorilor le place sa acceseze videoclipurile dorite direct, fara a trece prin etapa de creare a unui cont si, bineinteles, fara a plati. Prin urmare, YouTube a devenit si tinta multor procese intentate de industria muzicala. Un proces cu rezonanta a fost cel prin care Viacom, companie media americana, cu prezenta internationala in domeniul filmelor si televiziunii, a dat Google in judecata in 2007. Dupa o lupta neplacuta in sala de judecata, un judecator a dat o sentinta, vara trecuta, in favoarea lui Google.
 
Conform noii intelegeri, YouTube va crea o noua forma de concesionare pentru autorii si producatorii de muzica ale caror creatii vor aparea pe site, pentru ca acestia sa-si poata incasa drepturile de autor si veniturile din reclamele care apar odata cu fiecare videoclip. YouTube va folosi o unealta de identificare a sursei continutului pentru a detecta autorii compozitiilor, chiar in conditiile in care versiunea incarcata este un cover al unui alt artist.
 
Daca acest acord nu ar fi fost incheiat, YouTube si-ar fi luat la revedere de la mare parte din muzica pe care o imparte acum maselor.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016