Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Zuckerberg nu mai e in topul celor mai bogati oameni ai lumii

Tags: mark zuckerberg, avere mark zuckerberg, facebook, actiuni facebook, priscilla chan

Mark Zuckerberg nu se mai numara printre cei mai bogati 40 de oameni din lume, dupa ce actiunile Facebook s-au depreciat serios la bursa, facand ca averea fondatorului companiei sa scada cu aproape 5 miliarde de dolari de la momentul listarii, pe 18 mai, relateaza Bloomberg. Dupa prima tranzactionare, averea lui Zuckerberg ajunsese la 19,4 miliarde de dolari.
Averea lui Zuckerberg (28 de ani) a scazut marti la 14,7 miliarde dolari, de la 16,2 miliarde dolari vineri, dupa scaderea actiunilor Facebook cu aproape 10% pe piata Nasdaq, la 28,84 dolari.

Facebook s-a listat la bursa pe 18 mai, la un pret de 38 dolari pe actiune. Astfel, titlurile retelei de socializare au pierdut aproape 25% din valoare, cea mai slaba performanta in randul marilor oferte publice initiale ale ultimilor 10 ani.

Zuckerberg a iesit astfel din topul celor mai bogati 40 de miliardari ai lumii realizat zilnic de Bloomberg, dupa ce, la listare, se situase pe locul al 29-lea.

Zuck (asa cum este fondatorul Facebook alintat in presa americana), nu pare a suferi prea tare dupa miliardele pierdute. El si proaspata lui sotia, Priscilla Chan, au fost recent vazuti la Roma, unde-si petrec luna de miere. Cuplul este renumit pentru faptul ca nu0i place sa iasa in evidenta si pentru tinutele banale pe care le poarta tot timpul. Zuck, de exemplu, are probabil zeci de hanorace cu gluga, caci altfel nu se explica de ce poarta tot timpul unu, iar Priscilla a primit un inel cu un mic rubin, nicidecum unul cu un diamant urias.
 
Un fost angajat Facebook (intre 2004-2010), Ezra Callahan a explicat pentru Quora vate este atitudinea lui Zuckerberg fata de bogatie:
„Va pot spune ca, atunci cand am lucrat cu Mark Zuckerberg, banii nu reprezentau pentru el factorul motivant. Ducea o viata absurd de spartana. Chiar dupa ce evaluarea Facebook a trecut de un miliard de dolari, Mark a continuat sa locuiasca intr-un apartament mic, insignifiant si dormea pe o saltea pusa pe podea. Nu-i pasa decat sa lucreze si statea aproape tot timpul la birou, asa ca nu-i prea pasa de mobilatul apartamentului sau de cheltuirea banilor pe orice altceva (mancare, haine... pe nimic, de altfel)”.

E bine ca-i asa, ca altfel Zuck si-ar fi pierdut ulte nopti de somn, caci actiunile Facebook vor continua sa fluctueze.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016