Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Primarul orasului New York vrea sa scoata de pe piata bauturile dulci in ambalaje de peste 450 de ml

Tags: new york, obezitate, bauturi dulci, comisia pentru sanatate

Autoritatile din New York City intentioneaza sa puna in vigoare interzicerea pe scara larga a bauturilor racoritoare in ambalaje mari si a altor bauturi dulci, la restaurante, la tonetele de pe strazi si la cinematografe, in cadrul unui efort ambitios al administratiei Bloomberg de a lupta impotriva obezitatii, scrie nytimes.com.
Eventuala interdictie ar putea viza toate bauturile racoritoare care se vand in cofetarii, restaurante fast-food si chiar in arenele sportive, de la energizante la sucuri si ceaiuri indulcite. Vanzarea acestora in cantitate mai mare de 450 de mililitri ar putea fi interzisa in cadrul unei prime initiative in acest sens, incepand din martie anul viitor. Vor fi exceptate numai bauturile dietetice, de fructe, lactate de tip milkshake sau bauturile alcoolice, iar masura nu se va aplica in supermarketuri sau magazine alimentare. Interdictia nu se va aplica bauturilor cu mai putine calorii, precum apa vitaminizata sau ceaiurile neindulcite.



"Obezitatea este o problema nationala, iar pe intreg teritoriul Statelor Unite, autoritatile isi frang mainile spunand: vai e groaznic", a declarat primarul Michael Bloomberg intr-un interviu. "Noi nu ne vom frange mainile, noi vom face ceva. Cred ca asta vor cetatenii de la primar", a adaugat acesta.

Un purtator de cuvant al Asociatiei Bauturilor Imbuteliate a orasului New York City a criticat propunerea autoritatilor. Industria bauturilor a intrat deseori in conflict cu Comisia pentru Sanatate, spunand ca arata, pe nedrept, cu degetul spre bauturile carbogazoase. 
“Comisia pentru Sanatate a orasului New York City are o obsesie nesanatoasa in a ataca bauturile racoritoare”, a spus purtatorul de cuvant al asociatiei, Stefan Friedman. “A venit timpul sa intre in scena specialisti reali in sanatate si sa caute solutii care pot reduce cu adevarat obezitatea. Aceste propuneri zeloase distrag doar atentia de la ce trebuie facut pe acest front”, a adaugat el.
 
Initiativa primarului Michael Bloomberg va trebui aprobata de Comisia pentru Sanatate, ceea nu ar fi dificil, intrucat membrii acesteia sunt numiti chiar de el.

In New York, peste jumatate din populatia adulta este obeza sau supraponderala.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016