Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sedentarismul: dusmanul persoanelor care lucreaza la birou

Tags: sedentarism, job de birou, inactivitate, stat jos, boli, reducerea duratei de viata

Obisnuiesti sa petreci o mare parte a zilei stand pe scaun? Majoritatea dintre noi avem job-uri de birou, care implica sa ramai asezat cateva ore bune pe zi. Potrivit unui studiu recent, daca petreci mai mult de 3 ore pe zi asezat, durata de viata ti se reduce cu doi ani.
Iar daca petreci mai mult de doua ore pe zi in fata televizorului, problema se agraveaza, durata de viata fiind redusa cu inca un an si jumatate. Persoanele care petrec mai mult de 4 ore pe zi in fata televizorului sunt cu 46% mai predispuse la deces inainte de vreme decat persoanele care petrec mai putin de ore in fata televizorului si cu 80% mai predispuse sa moara de boli cardiovasculare.
 
Sedentarismul este o problema grava, care ne afecteaza pe toti. Dovezile care leaga sedentarismul de diverse boli sunt in continua crestere.
 
Ce pot face insa cei care lucreaza 8 ore pe zi la birou?

In primul rand, sa incerce sa stea cat mai mult timp in picioare. Spre exemplu, in timp ce vorbesti la telefon, vorbeste din picioare. In loc sa trimiti un email unei persoane din birou, ridica-te de pe scaun si du-te si vorbeste direct cu ea.

Exercitiile fizice nu ar trebui neglijate, avand in vedere ca, atunci cand stam jos, muschii picioarelor sunt complet inactivi. Specialistii ne avertizeaza ca cele 30 de minute de exercitii pe zi nu sunt suficiente daca ne petrecem tot restul timpului asezati.
 
Poate ca am avea nevoie de un astfel de birou?

Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016