Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Metode simple de crestere a productivitatii

Tags: productivitate, metode de crestere a productivitatii, munca, sarcini, obiective

Avem atat de multe lucruri de facut in fiecare zi si atat de putin timp, incat a devenit din ce in ce mai dificil sa fim cu adevarat productivi. Iata cateva metode simple prin care ne putem creste productivitatea in munca, astfel incat sa ne ramana mai mult timp pentru a ne relaxa.
1. Fa exercitii in mod regulat
Pentru a putea lucra cat mai eficient, trebuie ca sa avem grija in primul rand de corpul nostru. Majoritatea dintre noi petrecem cea mai mare parte a zilei pe scaun, in fata computerului, prin urmare ar trebui sa ne rezervam mai mult timp pentru exercitiile fizice, altfel sedentarismul ne va dobori. Incearca, asadar, sa iti acorzi 30 de minute zilnic pentru efectuarea de exercitii fizice.
 
2. Dormi suficient
Expertii sunt de parere ca ar trebui sa dormim in medie 7-9 ore pe noapte. Daca obisnuiesti insa sa lucrezi pana tarziu in noapte, este foarte greu sa te deconectezi pur si simplu si sa adormi imediat. Prin urmare, este indicat sa inchizi computerul si televizorul cu cel putin o ora inainte de culcare si sa petreci restul timpului citind o carte, vorbind cu familia sau prietenii, sau facand o scurta plimbare.
 
3. Prioritizeaza-ti sarcinile
Atunci cand enumeri sarcinile ce trebuie indeplinite, aseaza-le in ordinea importantei. Astfel, atunci cand nu ai timp suficient pentru realizarea uneia sau mai multor sarcini, cele mai putin importante pot fi amanate pentru ziua urmatoare.
 
4. Stabileste obiective pe termen lung
Este indicat sa iti stabilesti obiective pe diverse perioade (saptamanale, lunare, trimestriale si anuale). Tot ceea ce faci ar trebui sa te conduca spre indeplinirea obiectivului anual. Dupa stabilirea obiectivelor, revizuieste-le in mod repetat si, pe masura ce le indeplinesti, stabileste altele noi.
 
5. Acorda-ti pauze
Multi cred ca daca petreci 10-15 minute pe retelele de socializare sau jucandu-te online, iei astfel o pauza bine meritata. Nu este adevarat insa. Pentru a beneficia cu adevarat de o pauza si a te recreea, trebuie sa te desprinzi de computer, sa iei o gura de aer proaspat, sa schimbi peisajul. Astfel vei putea reveni in fata computerului reimprospatat si vei putea fi mai productiv.
 
6. Concentreaza-te asupra mai putinor lucruri
In loc sa incerci sa faci totul odata, mai bine concentreaza-te asupra indeplinirii unei singure sarcini cu succes. Multi-tasking-ul a devenit o parte a vietii noastre, insa acesta doar complica lucrurile, facandu-ne sa fim mai putin productivi.
 
7. Ia-ti timp sa meditezi
Meditand, devii mai relaxat, iti oxigenezi creierul, iar productivitatea creste. Petrece cateva minute pe zi pentru a te relaxa, a respira adanc si a te debarasa de toate gandurile negative. Acest lucru iti va spori nivelul de energie si te va ajuta sa te concentrezi mai bine, crescand astfel productivitatea in munca.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016