Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfarsitul muzicii 1.0

Tags: marketing, tehnologie, winamp

Ne-am obisnuit deja cu faptul ca tehnologiile se nasc si mor. Chiar si atunci cand vine vorba despre Winamp, unul dintre cele mai populare playere de muzica din ultimii 20 de ani.
Acesta se va inchide pana la sfarsitul anului. Cnet.com spune ca ultima zi de viata a Winamp va fi 20 decembrie 2013. Dupa aceasta data, nu vom mai putea descarca niciun Winamp Media Player. Asa ca site-ul oficial al produsului ne sfatuieste sa descarcam ultima versiune inainte de aceasta data.
 
Winamp a fost in mare voga la sfarsitul anilor ’90, dar, de atunci, popularitatea ia fost in cadere continua. Mai ales in anii recenti, oamenii au fost din ce in ce mai putin interesati de aplicatii acre redau muzica stocata local, atata vreme cat exista aplicatii de music streaming direct din cloud.
 
In 1999, AOL cumpara Winamp pe 80 de milioane de dolari. Pentru a pastra relevanta aplicatiei, Winamp este si pe Andoid (din 2010), si pe Mac OS X (din 2011). Ceea ce nu i-a fost de prea mare ajutor.
 
Winamp, sau WinAMP (Windows Advanced Multimedia Products), a fost lansat pe 21 aprilie 1997. Compania Nullsoft cerea 10 dolari pentru folosirea programului, adica pentru deblocarea tuturor functiilor. Intr-un interviu acordat ArsTechnica anul trecut, Rob Lord, primul manager general al Nullsoft, a spus ca aveau un profit de 100.000 de dolari pe luna. Care nu le-a folosit pre mult, pentru ca au existat cateva decizi proaste ale conduceri AOL care au impiedicat Winamp sa devina iTunes-ul de astazi, crede Lord.
 
Conform Ars Technica, Winamp are inca milioane de utilizatori in lumea larga si un venit anual de 6 milioane de dolari. 

Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016