Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand va sti computerul de pe birou cum ne simtim?

Tags: computer, emotii, angajati, tablete, viitor

"In curand" este raspunsul la intrebarea din titlu, caci se pare ca o schimbare majora va avea loc la nivelul dispozitivelor pe care le folosim la locul de munca. In doar cinci ani, calculatoarele care citesc si pot interpreta gestica umana ar putea fi norma in toate birourile, a declarat analistul de la Forrester, Frank Gillett, pentru Business Insider.
Si asta nu e tot. Angajatii vor primi un tip de computer total nou. In loc de un PC si un telefon, companiile vor furniza ceva de genul „frame” ce va putea fi pus in legatura cu tabletele, PC-urile si telefoanele inteligente. Un fel de display inteligent.

Acest cadru va fi un suport pentru numerosi senzori, va include WiFi, va avea putere de procesare ca un PC si va opera via un sistem de control prin gesturi, ca Microsoft Kinect. 

"Asa ca va sti care este temperatura. Poate simti ca m-am incruntat. Intuieste starile de spirit si emotiile, caci isi da seama ca m-am inrosit.. lucruri de genul asta. Este alert si interactioneaza cu mine. Il pot controla prin gesturi, prin voce", spune Gillett.
Ideea din spatele acestei noi tehnologii este de a le permite angajatilor sa aleaga ce dispozitive vor sa foloseasca, in timp ce au acces la programele si datele de care au nevoie pentru a-si efectua sarcinile cerute de job.

Vorbim de rezultatul unui fenomen care se cheama "bring your own device" (BYOD)/ adu-ti propriul dispozitiv, tr.n.. Multi angajati nu sunt multumiti de dispozitivele pe care le primesc de la companiile angajatoare si le aduc pe-ale lor. In februarie, Forrester a publicat un sondaj efectuat in randul a 10.000 de angajati. Aproape jumatate dintre ei au declarat ca folosesc trei sau mai multe dispozitive la locul de munca, dintre care unul sau dua sunt ale lor. Jumatate dintre respondenti au spus ca isi folosesc propriile tablete si aproape trei patrimi propriile telefoane.
 
Sondajul a scos in evidenta si faptul ca majoritatea departamentelor IT nu sunt nici macar constiente de cate si ce fel de dispozitive folosesc angajatii. Asta este o problema pentru ca nu se pot securiza la maximum datele folosite, ca reglementarile privind datele sunt respectate si ca dispozitivele respective nu aduc virusi in sistem.

Dar zilele in care le putem spune angajatilor ca nu-si pot folosi propriile jucarii sunt pe trecute. Oricum o fac, fie ca au voie, fie ca nu.
Asa ca e timpul noii tehnologii, a „frame”-ului. Departamentul IT poate acum controla libertatea angajatilor.

Pentru ca frame-ul va avea multi senzori, utilizatorii vor renunta la mouse. Vor da comenzi vocale, ii vor spune frame-ului ce sa caute pe net sau sa gaseasca un anumit document. Vor putea sa-i arate cu mana ce sa faca.

Frame-ul va fi ca o statie universala de andocare. Va putea fi un monitor sau un perete. Cand angajatii vor pleca acasa, frame-ul va ramane la birou. Caci exista si alte frame-uri, acasa. Viitorul e aici.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016