Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Netopia: Romanii au facut cumparaturi online in valoare de 260 milioane euro in 2012

Tags: netopia, cumparaturi online, plati online cu cardul, analiza, date

Volumul total al cumparaturilor online a ajuns la 260 de milioane de euro in anul precedent, depasind cu 4% estimarile initiale si cu 30% valoarea din 2011, potrivita unei analize a Netopia mobilPay, lider local in domeniul microplatilor cu telefonul mobil si unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online prin card.
Valoarea medie a unei tranzactii s-a situat in jurul valorii de 43 de euro, iar cea mai mare valoare procesata anul trecut prin intermediul serviciului mobilPay a fost de 6.300 de euro, pentru un pachet turistic.
 
“Din tranzactiile realizate in 2012, cresteri semnificative, de peste 100%, s-au inregistrat in turism. Acestea au fost urmate de fashion, cu 80%, si telecom, cu 50%”, a spus Antonio Eram, (CEO si fondator Netopia mobilPay)..
 
Serviciul Netopia mobilPay a procesat circa 1,9 milioane de tranzactii in 2012, cu 35% mai multe decat in anul anterior.
 
In total, anul trecut, peste 1,5 milioane de romani au efectuat circa 6 milioane de tranzactii online cu cardul.
 
“Anul trecut, numarul romanilor care au platit online cu cardul a fost de 1,5 milioane, cu aproximativ 85% mai mare decat in 2011, in timp ce piata de profil a crescut cu 58% in aceeasi perioada, la peste 6 milioane de tranzactii”, a adaugat Antonio Eram.
 
Spre comparatie, in 2012, numarul celor care si-au platit cumparaturile online, cu cardul, a fost de circa 850.000. De cealalta parte, in aceeasi perioada, piata de plati online cu cardul s-a ridicat la 3,8 milioane de tranzactii.
 
 
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016