Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noul remediu pentru uituci de la Microsoft

Tags: microsoft, uituci, sistem de monitorizare, xbox

Cu totii stim cate este de frustrant sa nu-ti gasesti cheile sau portofelul. Dar minutele fara numar pierdute forand buzunarele tuturor pantalonilor din dulap sau pe sub pernele canapelei ar putea fi de domeniul trecutului, multumita unui nou sistem de monitorizare care poate fi adaptat consolei Xbox de la Microsoft, scrie Daily Mail.
Este vorba despre Kinsight, un sistem care permite detectarea locului unde se afla un obiect anume, prin intermediul unui program care recunoaste forma acelor obiecte cu ajutorul senzorilor Kinect. Kinsight a fost proiectat sa recunoasca 48 dintre cel mai frecvent utilizate lucruri intr-o casa.


 
Programul foloseste un sistem de monitorizare video care urmareste repozitionarea obiectelor in interiorul unei cladiri, precum si senzorii Kinect, cei care permit elaborarea comenzilor vocale catre consolele Xbox.

Cum functioneaza monitorizarea? Nu se foloseste monitorizarea in timp real, caci s-ar consuma prea mult din puterea calculatorului, asa ca sistemul se bazeaza pe teoria ca obiectele isi schimba locul numai daca oamenii le muta. Prin urmare, se monitorizeaza miscarile oamenilor si ale obiectelor care si-au schimbat pozitia in preajma lor. Fiecare obiect este comparat cu datele din baza de date a programului referitoare la locuinta respectiva si fie este recunoscut de program, fie adaugat la o noua pozitie. Programule ste unul inteligent care-i permita sa invete in timp, astfel ca, isi poate imbunatati nivelul de acuratete, invatand din datele anterioare, conform unor algoritmi. Va putea face presupuneri unde este probabilitatea cea mai mare de a gasi un obiect, fiind construit cu o anumita logica intrinseca (stie, de exemplu, ca este improbabil sa gaseasca in baie o cana de cafea). Momentan poate stabili pozitia unor obiecte aflate pe o raza de 3,4 metri, cu o precizie de pana la 13 centimetri.
 
Se pare ca pretul programului ce-i va ajuta pe uituci va fi mai mic decat cel al dispozitivelor de monitorizare actuale, care folosesc radiofrecventa. 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016