Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu: Achizitiile pe mobil vor creste de 11 ori in Europa

Tags: comert mobil, studiu europa, achiziti pe mobil, cumparaturi mobil

Comertul pe mobil va inflori in Europa in urmatorii ani, arata un studiu realizat de Forrester. Cheltuielile vor creste de 11 ori, ajungand ca in 2017 valoarea lor sa se ridice la 19.2 miliarde de euro.
Anul trecut, europenii au facut achizitii prin intermediul terminalelor mobile in valoare totala de 1.7 miliarde euro, adica 1% din valoarea cumparaturilor online. Pana in 2017 insa, zona de mobile va acoperi 6.8% din total.

 
Fiecare cumparator european va cheltui in medie 227 euro pe mobil in 2017, comparativ cu cei 201 euro pe care i-a cheltuit in 2011. In plus, numarul celor care vor face achizitii direct de pe teleon sau tableta va creste consistent de la 7.6 milioane in 2011 la peste 79 milioane in 2017, ceea ce reprezinta 45% din numarul celor care vor detine terminale mobile.
 
Intre toate statele europene, Marea Britanie va fi cea care va conduce clasamentul comertului mobile, asta datorita gradului ridicat de penetrare a comertului online, dar si a unei tendinte a consumatorilor de a face achizitii utilizand canale diverse. Veniturile din comertul mobile se va depasi aici valoarea de 6.1 miliarde de lire sterline. Germania insa va ramane in urma din cauza ratei scazute de utilizare a smartphone-ului.
 
Pe de alta parte, in Italia si Spania se va inregistra o pondere peste medie a vanzarilor online in urmatorii ani. Desi rata de penetrare a internetului si a comertului online este astazi relativ scazuta, comertul mobile va face un salt spectaculos pe masura ce consumatorii se vor alinia trendului international.
 
Cele mai frecvente achizitii mobile vor fi cele putin costisitoare, respectiv carti, muzica, filme, bilete la diferite evenimente. De asemenea, retailerii de fashion si cosmetice vor inregistra si ei cresteri semnificative ale cumparaturilor mobile.
 
Datele se refera la produse retail, servicii, abonamente la ziare si reviste,  cumparaturi efectuate online si ridicate din magazin si nu include produse digitale dedicate consumului imediat (precum aplicatii sau ringtones).
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016