Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STUDIU: Efectele negative ale alimentelor fast-food asupra sanatatii noastre

Tags: alimente fast food, efecte fast food, aport glucide, prevenirea obezitatii

Fiecare produs fast-food consumat de oameni duce la cresterea indicelui de masa corporala (IMC) cu 0.03%, avertizeaza cercetatorii americani.
O persoana cu IMC intre 18,5% si 24,9% are o greutate normala, un IMC intre 25% si 29,9% semnaleaza ca o persoana este supraponderala, iar un IMC de peste 30% reprezinta un simptom al obezitatii.

Studiul realizat de cercetatorii americani, publicat in Buletin of the World Health Organisation, este primul care examineaza efectele consumului de alimente fast-food asupra obezitatii si ale impactului economic al fenomenului.

Oamenii de stiinta atrag atentia asupra guvernelor, care ar trebui sa ia masuri concrete de prevenire a obezitatii si a urmarilor sale pe termen lung, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare sau cancerul/

"Daca guvernele nu vor lua masuri pentru reglarea economiei, piata (...) va continua sa promoveze obezitatea in toata lumea, cu urmari dezastruoase pentru sanatatea publica si productivitatea economica", a declarat Roberto De Vogli, coordonatorul studiului, de la Departamentul de stiinte ale sanatatii publice al Universitatii din California, Davis.

Datele studiului au relevat, de asemenea, ca, intre 1999 si 2008, numarul meniurilor fast-food consumate anual de o persoana, la nivel global, a crescut de la 27% la 33% in intervalul 1998 - 2008. In aceeasi perioada de timp, indicele mediu de masa corporala din cele 25 de tari dezvoltate a crescut de la 25,8% la 26,4%, conform dailymail.co.uk.

Alimentele de tip fast-food contin in principal grasimi saturate, glucide si o cantitate mare de sare wi categorii de substante care ar trebui sa fie in cantitate scazuta in dieta zilnica.

Aportul exagerat de glucide si grasimi duce la perturbarea metabolismului normal si la acumulularea in depozite a acestor substante, proces ce sta la baza ulterioarelor probleme de sanatate. Consumul excesiv de sare are efecte negative mai ales asupra persoanelor hipertensive sau cu predispozitie la hipertensiune arteriala.Toate aceste categorii de substante duc la cresterea factorilor de risc cardio-vasculari: determina obezitate, dislipidemii (perturbari ale metabolismului lipidelor) si hipertensiune arteriala, crescand astfel riscul de angina si infarct miocardic acut.

Aceste efecte metabolice pe termen lung duc la adevarate probleme de sanatate, dupa cum am mai amintit: obezitate, boli cardiace, dislipidemii, hipertensiune arteriala, diabet zaharat.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016