Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STUDIU: Statul peste program creste riscul de boli cardiace cu pana la 80%

Tags: stat peste program, munca suplimentara, stres, boli de inima, boli cardiovasculare, stres psihologic, job

Stim deja ca alcoolul si tigarile cresc riscul bolilor de inima, insa stiati ca si munca in exces are acelasi efect nociv? Conform unui studiu recent publicat in Jurnalul American de Epidemologie, statul peste program poate creste cu 40 - 80 la suta riscul de a suferi de boli cardiovasculare.
Studiul a fost unul amanuntit, o meta-analiza a mai multor studii publicate in ultimii 50 de ani, luand in calcul experientele a 22.000 de persoane. Cei 7 autori ai studiului atribuie acest risc crescut de aparitie a bolilor de inima mai multor factori, cel mai important fiind expunerea la stres psihologic.
 
Insa studiul argumenteaza ca riscul crescut de dezvoltare a bolilor cardiovasculare nu este atribuit doar stresului si hipertensiunii cauzate de stres, ci si faptului ca angajatii care lucreaza peste program au tentinda sa manance mai nesanatos.
 
Chiar daca nu stau efectiv peste program, multi angajati sunt nevoiti sa isi verifice email-ul de serviciu sau sa preia apeluri telefonice in interes de serviciu in afara orelor de program. In medie, angajatii pierd astfel 7 ore pe saptamana din timpul personal.
 
Iata cateva sfaturi utile pentru a evita aceste efecte nocive:
 
1. Inchideti smartphone-ul seara
Daca nu doriti sa aveti senzatia ca ziua de munca este interminabila, nu va mai verificati email-ul de serviciu si mesajele dupa terminarea programului. Inchideti smartphone-ul dupa o anumita ora a serii si nu permiteti ca viata profesionala sa va afecteze viata personala.
 
2. Prioritizati sarcinile
Chiar daca ati primit un email important, nu inseamna ca trebuie sa raspundeti la ora 11 noaptea. Acceptati faptul ca nu puteti realiza totul intr-o singura zi. Prioritizati sarcinile si concentrati-va asupra celor cu adevarat importante.
 
3. Luati actiune sau nu va mai plangeti
Fie va place la nebunie ceea ce faceti si sunteti dispusi sa petreceti de 15 ore pe zi muncind, fie luati actiune si nu va mai plangeti ca aveti prea mult de munca. Daca va este teama ca veti fi concediat pentru ca nu stati peste program, ganditi-va bine daca acel job merita intr-adevar efortul depus. Va aduce satisfactii pe masura? Altfel, nu riscati sa va deteriorati treptat starea de sanatate doar de dragul banilor.

Sursa: AOL Jobs
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016