Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 alimente care te incarca cu energie

Tags: alimente sanatoase, energie, alimentatie sanatoasa, oboseala, remediu

Esti extenuat dupa o noapte de lucru intens insa nu iti permiti sa iti iei o zi libera? Atunci ar fi indicat sa consumi alimente care sa te energizeze si sa te ajute sa iti recapeti puterile. Exista anumite "super-alimente" extrem de sanatoase care te vor ajuta sa gandesti mult mai limpede.
1. Somonul


 
De ce este benefic: Acest tip de peste este bogat in acizi grasi omega-3, care ajuta la prevenirea bolilor de inima.
 
Cum te energizeaza: Somonul este o sursa buna de proteine, asadar iti imbunatateste performanta si nivelul de atentie si concetrare. De asemenea, este extrem de benefic pentru creier, sustine celebrul Dr. Oz.
 
2. Ceaiul verde


 
De ce este benefic: Ceaiul verde este bogat in antioxidanti si catechine, compusi care ajuta la prevenirea bolilor de inima.
 
Cum te energizeaza: Este o alegere buna dupa-amiaza, pentru a te incarca de energie si a-ti imbunatati starea de spirit.
 
3. Migdalele
 


De ce sunt benefice: Migdalele sunt bogate in fibre, proteine si grasimi sanatoase, care iti confera o stare de satietate. In plus, contin vitamina E, care protejeaza pielea impotriva razelor UV. Cele mai recente studii indica faptul ca migdalele reduc riscul dezvoltarii anumitor tipuri de cancer, precum cel mamar si cel pulmonar.
 
Cum te energizeaza: Migdalele iti echilibreaza nivelul de zahar din sange si previne schimbarea brusca a starii de spirit.
 
4. Avocado


 
De ce este benefic: Avocado contine multe grasimi bune si mult potasiu. Acesta contine de asemenea acid oleic, care reduce nivelul colesterolului.
 
Cum te energizeaza: Fibrele si grasimea buna ajuta la mentinerea unui nivel echilibrat al zaharului in sange, facilitand concentrarea.
 
5. Brocoli si alte legume crucifere
 


De ce sunt benefice: Aceste legume, impreuna cu conopida, varza alba, varza de Bruxelles, macrisul si varza creata, sunt adevarate depozite de energie. Acestea ofera protectie impotriva multor boli cronice, ajutand inclusiv la prevenirea cancerului.
Cum te energizeaza: Fibrele ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange, prevenind schimbarile bruste de stare.
 
6. Ciocolata neagra
 


De ce este benefica: Ciocolata neagra este bogata in antioxidanti, are proprietati antiinflamatorii si mentine vasele de sange sanatoase.
 
Cum te energizeaza: Iti reduce nivelul de cortizol, un hormon al stresului care este asociat ingrasarii si apetitului crescut. Ciocolata neagra, adica acel tip de ciocolata care contine peste 70% cacao, iti poate imbunatati performanta cognitiva si creste fluxul sangvin catre creier, imbunatatind functionarea acestuia.
 
7. Fructele de padure


 
De ce sunt benefice: Fructele de padure (murele, zmeura si afinele) sunt bogate in antioxidanti. Acestea contin de asemenea numerosi fitonutrienti, care reduc tensiunea arteriala.
 
Cum te energizeaza: Sunt bogate in fibre, astfel incat iti imbunatatesc nivelul de concentrare, stabilizandu-ti nivelul zaharului din sange.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016